Advert
as

Solmaz,Kimya Bilimine Yön Verenler Arasında

Solmaz,Kimya Bilimine Yön Verenler Arasında

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” arasında yer aldı.

Ekonomi ve İş Dünyası PortalıTurkishtime’ın SANKO Holding katkılarıyla kitap haline getirdiği 2021 yılı “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” araştırması sonuçlarına göre Üniversitemiz Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı 100 Türk Kimyacı arasında yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana dilim dalı Öğr. Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanları, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine göre listelendi. Ayrıca akademik isimlerin SCI indeksindeki çalışmalarına almış oldukları atıf sayıları da göz önünde bulunduruldu.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturan kitapta, kimya alanında başarılı bilim insanlarının başarı öyküleri, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları ayrıntılı olarak anlatıldı. Özverili bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması” başlıklı kitapta, akademik hayatını kimya ve kimya mühendisliğine adamış bilim insanlarının çalışmaları tek tek araştırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı Türk bilim insanlarına yer verilen eserin, yeni nesil bilim insanlarına ilham veren bir kaynak olması ve kimya endüstrisi ile kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulması hedefleniyor.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın liste başı olarak onure edildiği kitapta korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları, hidrojen enerjisi, malzeme teknolojisi, yakıt pilleri, iletken polimerler, arı ürünleri gibi uzmanlık alanlarıyla Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz da yer aldı.


Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz’a Ayrıca “Nejat Veziroğlu Özel Ödülü” Verildi

Hidrojen enerjisi konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu adına Hidrojen Teknolojileri Derneği tarafından üç yıldır düzenlenen “Nejat Veziroğlu Özel Ödülü” bu yıl Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz’a verildi.

Hidrojen Enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra Uluslararası Hidrojen Enerjisi Dergisi ve Uluslararası Enerji Araştırması Dergisi’nin ortak editörü olarak enerji teknolojilerine katkı yapan ve üniversitemizi temsil eden Prof. Dr. Ramazan Solmaz, pandemi koşulları nedeni ile ödülünü 5. Uluslararası Enerji Teknolojileri Kongresi’nde çevrim içi olarak düzenlenen törenle aldı.

Hidrojen enerjisi konusunda uluslararası alanda otorite kabul edilen Prof. Dr. Nejat Veziroğlu adına verilen ödülü almak için hidrojen enerjisi ve teknolojileri alanında hem ulusal hem de uluslararası çalışmalarda bulunmak gerekiyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum