Advert
as

Bingöl’de Tarla Günü Etkinliği Düzenlendi

Bingöl’de Tarla Günü Etkinliği Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi arazisinde Tarla Günü etkinliği düzenledi.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarla Günü” etkinliği kapsamında, bölge şartlarına uygun, daha yüksek verimli ve hastalıklara mukavemeti yüksek olan arpa çeşitlerinin ilimiz üretici şartlarındaki performansının görülmesi amacıyla Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi arazisinde 50 çeşit arpanın demonstrasyon çalışmaları, üreticilerle paylaşıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak düzenlenen etkinliğe ilişkin kısa bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Çapak açıklamasında, son zamanlarda dünyanın gündemini meşgul eden konular arasında kuraklığın olduğunu işaret ederek, “Böylesi bir zamanda Üniversitemizin çalışmalarının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bilinçli tarımın yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğuna değinen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten "Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesidir. İlimizin verimli topraklarında çiftçilerimizin birim alandan daha fazla verim almasını sağlamak bizim önceliklerimizden birisidir. ”dedi.

Prof. Dr. Kağan Kökten, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle tarımda çeşit seçiminin önemine dikkati çekerek yapılacak çalışmalar ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kuraklıktan çok fazla etkilenmemek için erkenci çeşitlere yönelmekte fayda olacaktır. Bu amaçla yaklaşık 100 m² büyüklüğündeki parsellerde ekimleri yapılan 50 farklı arpa çeşidinin, üretim süreci boyunca gelişimleri takip edilerek, gerek hastalık ve zararları toleransı gerekse verim potansiyelleri değerlendirilerek, üreticimiz için gerekli tavsiyelerde bulunulacaktır. Çalışmalar bir üretim sezonu ile sınırlı kalmayacak, en az iki ya da üç üretim döneminde tekrarlanacaktır. Veriler değerlendirilerek, bölgemiz için uygun olan çeşit veya çeşitler üreticimize tavsiye edilerek, geniş alanlarda üretim yapılması sağlanacaktır. Böylece üreticilerimizin birim alandan daha yüksek ve daha kaliteli ürün elde etme imkânına kavuşarak, daha karlı üretim yapılması sağlanacaktır."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum