Advert
as

Gerçeği Aratmayan ‘Deprem ve Yangın’ Tatbikatı

Gerçeği Aratmayan ‘Deprem ve Yangın’ Tatbikatı

Solhan Devlet Hastanesi’nde hastane personeli, AFAD, polis ve itfaiye ekiplerinin desteği ile gerçeği aratmayan yangın tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


‘Hastane Afet Planı’ kapsamında Solhan Devlet Hastanesi personeline deprem, yangın ve sonrasında olası bir deprem durumunda yaralanmış vatandaşa yapılacak müdahalelerle ilgili tatbikat öncelikle hastane konferans salonunda yapılan bilgilendirme ile başladı.
AFAD ekipleri tarafından Hastane personeline verilen bilgilendirme semineri esnasında Acil durum alarmı ve anonslarla hastanede bulunanlar uyarılırken, senaryo gereği depremde yaralanmış vatandaş itfaiye yardımıyla hastaneden tahliye edilerek 112 ekiplerine teslim edildi. Çıkan yangın ise itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucu söndürüldü. Polisin güvenlik tedbiri aldığı tatbikat başarıyla tamamlandı.
Yapılan tatbikat hakkında açıklamada bulunan Hastane Başhekimi Dr. Murat Döger, “Bugün ‘Hastane Affet Planı’ kapsamında gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatımızı Sivil Savunma Birimi önderliğinde önce planlanmış bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü izni dâhilinde 112 ekibi, AFAD ekibi, hastanemizde daha önce oluşturduğumuz kurtarma ekibiyle beraber tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Solhan Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Serhat Bilmez ise, “Her yıl ‘Hastane Affet Planı’ kapsamında yapılan tatbikatı bugün tekrar gerçekleştirdik. Tatbikatımıza; Bingöl AFAD, Bingöl UMKE, Solhan Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Emniyet destek verdiler. Olası bir yangın, deprem ve felaketlerde hastane olarak neler yapmamız gerekir, ne eksiklerimiz var, neleri daha iyi yapabiliriz düşüncesi ile her yıl HAP kapsamında tatbikatlar yapıyoruz. Bugün tatbikat öncesinde hastanemizde bütün personele depremlerde ve Afetlerde neler yapılması gerekiyor diye eğitim verildi. Akabinde ikinci katta tahliye planı çerçevesinde hasta tahliyesi gerçekleştirildi. Depremde yaralanmış vatandaşımızı ve hastalarımızı itfaiye yardımıyla ve AFAD’ın çalışmalarıyla ikinci kattan tahliyelerini gerçekleştirildi. Daha sonra hastane bahçemizde yangın çıkartılarak görevli olan personelimize daha önce belirlediğimiz, eğitimlerini verdiğimiz, yangına nasıl müdahale edilir kapsamında personelimiz yangına müdahalede bulundu. Daha sonra Başhekimimizin talimatıyla yeşil kod verilerek tatbikatımız sona erdirildi.”ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum