Advert
as

İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Tekerlekli Sandalye

İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Tekerlekli Sandalye

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ziyaretlerde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir ve personelleri tarafından İlçemize bağlı Yenidal Köyünde Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında vatandaşlarımızın ikamet adreslerinde gerçekleştirilen incelemeler esnasında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilk olarak 2015 yılında pilot uygulama ile başlayarak 81 ilde yaygınlaştırılan, sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımızın tespit edilmesi, durumlarına uygun hizmetlerden ve gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlandırılması, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunularak aile ve bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacı ile oluşturulan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)  kapsamında Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir ve personelleri tarafından ilçemizin Yenidal Köyü ve mezralarında hane ziyaretlerine başlandı. Ziyaretler esnasında engelli olduğu tespit edilen yaşlı vatandaş hakkında hazırlanan bilgi notunun kuruluş müdürü ile paylaşılması üzerine yerinde inceleme yapmak amacıyla Kuruluş Müdürü Özdemir ve personelleri tarafından aileye ikinci ziyaret gerçekleştirildi. Yaşlı ve engelli vatandaşın sosyal yaşama katılımının arttırılması ve bağımsız yaşamın desteklenmesi amacı ile mevcut durum Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı ile paylaşıldı. İhtiyaç duyulan tekerlekli sandalye Sayın Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda karşılanarak vatandaşımıza ulaştırılması amacıyla Sosyal Hizmet Merkezine teslim edildi. Kuruluş Müdürü Özdemir ve personelleri tarafından evinde ziyaret edilen personelimize tekerlekli sandalye teslim edilerek Kaymakam Mustafa Hamit KIYICI ve İl Müdürü Aydın Polat'ın selamları iletildi.” denildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir " ASDEP kapsamında köy, mezra ayrımı yapmaksızın hane hane geziyor, vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Kuruluşumuz hizmet modelleri kapsamına girenleri değerlendiriyor, diğer vakaları ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirerek vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çaba harcıyoruz. Tüm hanelerimizin kaydı tamamlanana kadar incelemelerimizi sürdürerek vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum