Advert
as

Bingöl İHH’dan Filistin’e Gıda Yardımı

Bingöl İHH’dan Filistin’e Gıda Yardımı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Filistin’in Gazze şehrine gıda yardımında bulundu.

2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde insani kriz devam ediyor. Sistematik bir soykırıma tabi tutulan Gazze’de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor.
İşgalci İsrail’in saldırıları nedeniyle Filistin ve özellikle Gazze’de yaşayan insanlar çok zor zamanlardan geçiyor. Terör devleti İsrail; evleri, binaları, hükümet binalarını, yolları, tarım arazilerini, hastaneleri, ibadet yerlerini, sivil toplum kuruluşlarını, basın binalarını, elektrik ve kanalizasyon altyapısını hedef aldı. Saldırılar sonucu altyapı büyük hasar aldı. Bölgede elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Hastanelerde elektrik problemlerinden dolayı yaralıların ve hastanelerin tedavisinde büyük problem yaşanıyor. Gazze’deki hastane ve sağlık merkezlerinin ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Ayrıca yaşanan kriz sebebiyle acil olarak gıda, su ve elektrik için yakıt desteği gerekiyor. İHH, Filistin’de artan saldırılar sonucu desteğe ihtiyaç duyan Filistinliler için “Gazze’ye Umut Ol” acil yardım kampanyası başlattı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın, siyonist işgalciler tarafından havadan ve karadan saldırıya uğrayan Filistin için ayni, nakdi ve ilaç yardımı çağrısına, Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)’dan destek geldi. Bingöl İHH Derneği, Gazze’de gıda yardımında bulundu.
Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili,Filistin’de yaşanan insanlık dramı sonrası çalışmalara hız verdiklerini kaydederek, “Terör devleti İsrail’in Filistin’e havadan ve karadan yaptığı saldırı sonrası İHH olarak ‘Gazze’ye, Kudüs’e Umut Ol’ kampanyası başlatmıştık. Yaptığımız çalışmalar sonrası ‘Kudüs’ün Kılıcı’ savaşı sonrası Gazze’de savaştan etkilenen ve evleri yıkılan kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk. Yardımlarımızı, Gazze halkının yanlarında olduğumuzu hissettirmek, kardeşlik ruhunu ayakta tutmak, kardeşlerimizin yüklerini hafifletmek ve kısmen de olsa onların ekonomik durumlarına destek olmak amacıyla gerçekleştirdik. Hayırseverlerimizin destekleri ile bu faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. İşgalci İsrail'in saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze halkını yalnız bırakmayalım. Kampanyamız devam ediyor” diye konuştu.
Az çok demeden kampanyaya destek talebinde bulunan Gili, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“GAZZE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz
Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1
IBAN No:TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01
Cep: 0536 619 78 62
İHH’nın banka hesaplarına, online olarak internet sitesine ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirsiniz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum