Advert
as

'Hz. Muhammed (s.a.v) İnsanlığı Aydınlatan Model Bir Şahsiyettir'

'Hz. Muhammed (s.a.v) İnsanlığı Aydınlatan Model Bir Şahsiyettir'

Bingöl Üniversitesi'nde 'İslam'da Sünnet'in Yeri ve Önemi Konferansı' düzenlendi.

 

Bingöl Üniversitesi’nde Prof. Dr. Zekeriya Güler tarafından “İslam’da Sünnet’in Yeri ve Önemi” konulu bir konferans verildi. 

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, Kur’an’da Hz Muhammed’in etrafını aydınlatan nur ve model bir şahsiyet olduğunun vurgulandığını ifade etti.

 

Peygamberin devamlı olarak her türlü aşırılıktan uzak durulmasını ve orta yollu olunmasını telkin ettiğini, İslam dininin vasat bir din olduğunu belirten Güler, Kur’an’da verilen mesaj ve buna paralel olarak Hz. Muhammed’in yaşamının bunun en büyük örneği olduğunu söyledi.

 

Sünnetin ne olduğunu, mahiyetini ve önemini anlatan Güler, şunları söyledi: “Sünnet her şeyden evvel Allah Resulünün yol haritası, yani yöntemidir. İslam’ı sahih olarak anlatabilmek, doğru yorumlamak için en önemli metot peygamberin sünnetini bilmektir.  Allah Resulünün tasavvuru, pratiği her konuda Müslümanlar için en büyük örnektir. İtikatta, amelde, toplumsal hayatta ve ahlaki münasebetlerde. Allah Resulünün bize öğrettiklerine, hayat tarzına ve yaşantısına sünnet denir.”

 

 

Sünnetin toplumsal hayatın inşasında önemli bir rolünün olduğunu vurgulayan Güler, günümüzdeki sorunların nedenin, Hz Muhammed’in sünnetinden mahrum kalındığından dolayı ortaya çıktığını belirtti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum