Advert
as

Bingöl Üniversitesi 9. Fakültesine Kavuştu

Bingöl Üniversitesi 9. Fakültesine Kavuştu

Bingöl Üniversitesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi talebi YÖK tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

2008-2009 akademik yılında Ziraat Fakültesi ile öğrenim hayatına başlayan Bingöl Üniversitesi, geçen 13 yılda hızlı bir büyüme kaydederek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi ile 9’uncu fakültesine de kavuşmuş oldu.
9. Fakültemizin kurulmasının Üniversite ve Bingöl için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Spor Bilimleri Fakültesi’nin Bingöl’e ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Çapak, ‘‘Spor Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemiz daha güçlü ve daha güncel bilgiler ışığında akademik öğrenimini çağın gereklerine uygun şekilde sürdürmeye devam edecek. Spor Bilimleri Fakültemizin kurulmasında emeği geçen başta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.
Bünyesinde İslami İlimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile beraber 8 fakülte bulunduran Bingöl Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması ile fakülte sayısı 9’a çıktı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum