Advert
as

Rehber TV’de Genç İlçesi Tanıtıldı

Rehber TV’de Genç İlçesi Tanıtıldı

Eğitimci - Yazar Fırat Atan'ın konuk olduğu Rehber TV’deki "Vatewo Raşt" programda Genç ilçesi her yönüyle Zazaca tanıtıldı.

Rehber TV, Genç ilçesinde Zazaca tanıtım programı çekti. Eğitimci - Yazar Fırat Atan'ın konuk olduğu programda Genç ilçesi her yönüyle tanıtılırken, Atan'ın Genç tarihi hakkında Zazaca olarak verdiği bilgiler ise izleyicilerden tam not aldı.

Rehber TV'de yayımlanan ve sunuculuğunu Muhammed Avcı'nın yaptığı Zazaca program olan "Vatewo Raşt" bu hafta Genç ilçesine konuk oldu. Sahip olduğu zenginlikleriyle dikkat çeken Genç kültürünün tanıtıldığı programda renkli görüntüler oluştu. 3 gün boyunca devam eden çekimlerin ardından Kent Meydanında kurulan ve Rehber TV'den yayımlanan programa Eğitimci - Yazar Fırat Atan ve Halk Ozanı (Dengbej) Fettah Yalçın katıldı.

 

Anadilde Genç Tarihi Anlatıldı!

Zazaca formatta çekilen ve Zazaların yoğun olarak yaşadıkları coğrafyaların tanıtımına katkı sunmak için çekilen "Vatewo Raşt" programına konuk olan Eğitimci - Yazar Fırat Atan Zazaca, Genç tarihi hakkında bilgiler aktardı. Genç İlçesinin kronolojik olarak tarihsel seyrinin yanı sıra ilçenin tarihi ve kültürel mirası hakkında da teferruatlı bilgi verildi. Program ise izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum