Advert
as

Bingöl İHH, Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

Bingöl İHH, Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

Kiğı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ve beraberindeki heyet, depremden etkilenen köylüleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kiğı ilçesinde Cuma akşamı saat 21.28’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, AFAD Bingöl İL Müdürlüğü’ne giderek durum değerlendirmesi yaptı. AFAD İl Müdürlüğü tarafından ağır bir hasarın ve can kaybının olmadığı belirtildi. Bu bilgi üzerine Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ve beraberindeki heyet deprem gecesi, Bingöl’ün Kiğı İlçesi ile Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü’ne giderek durum değerlendirmesi yaptık. Depremde ağır bir hasarın ve can kaybının olmadığı bilgisi üzerine depremin merkez üstü olan köylerde incelemelerde bulunduk. Köylerdeki evleri ziyaret ettiğimizde oluşan hasarı yerinde gördük. Köylerdeki yapılar kerpiç ve topraktan yapılan evler olması nedeniyle kısmi yıkılma ve çatlaklar oluşmuş durumda. Depremden etkilenen köylülerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim bir daha böylesine sıkıntılar vermesin. Allah muhafaza etsin.” diye konuştu.

Bingöl İHH Başkanı Gili, sonraki süreçte ihtiyaç hasıl olması durumunda gerekli yardımların ulaştırılması için gayret göstereceklerini ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum