Advert
as

Yetimler Vakfı, ‘Kurbanınla Sevindir’ Kampanyası başlattı

Yetimler Vakfı, ‘Kurbanınla Sevindir’ Kampanyası başlattı

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ‘Kurbanınla Sevindir’ kampanyası başlattı. Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Salih Çelik, Bu yılki kurban bedelinin 1.250 TL olduğunu ifade ederek, hayırseverlerden kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışında yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle ‘Kurbanınla Sevindir’ sloganıyla yeni bir proje başlattı.
Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırmak üzere "Kurbanınla Sevindir" projesini hayata geçirdi.
Vekâlet yoluyla kurbanlarını Yetimler Vakfı’na bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Salih Çelik, Filistin, Yemen ve Türkiye’nin yanı sıra Asya ve Afrika'nın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışması yürüttüklerini ifade ederek, vakıf olarak gerçekleştirilen tüm bağış ve yardım işlemlerinin şeffaf ortamda gerçekleştiğini dile getirdi.

KURBAN BEDELİ 1.250 TL
‘Kurbanınla Sevindir’ projesi kapsamında belirlenen kurban bedelleri ile ilgili bilgiler veren Çelik, bu yılki kurban bedelinin 1.250 TL olarak belirlendiğini söyleyerek, “Kurban bedeli Türkiye’de bin 250, Asya ve Afrika’da 750, Arakan’da 900, Filistin’de 2 bin 800, Yemen’de ise bin 350 TL’dir. Bu yardımları vakfımıza ait internet sitesinde yer alan ‘Online Bağış’ butonundan yapabilirler. Son olarak vakfımızın banka hesaplarına hayırseverler ya da kurban bağışı yapmak isteyenler bizlere telefon ederek bildirebilirler. Banka hesabına bağış yapacak kardeşlerimiz, bağışın ne için olduğunu açıklama kısmına yazarsa bizim için daha kolay olacaktır” dedi.

YETİM VE MUHTAÇLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN
Çalışmaların şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Çelik, “Her yıl Asya ve Afrika’nın birçok ülkesiyle birlikte Filistin, Yemen ve Türkiye’de de kurban çalışmaları yapıyoruz. Elbette ki Asya ve Afrika'daki ülkelere de kurban yardımı yapacağız. Ama bu yıl özellikle kendi ülkemizi ihmal etmemek üzere kurban çalışmaları yapacağız. Kesilen kurban sahiplerine, kurbanın kesildiğine dair hemen SMS gönderiyor, sonraki günlerde ise kesime dair videolar gönderiyoruz. Bütün faaliyetlerimizi kayıt altına almaya çalışıyoruz. Çünkü hayır sahiplerinin yardımlarının nereye gittiğini bilmeye hakları vardır. Bu çalışmalarımızın şeffaflığını ortaya koyuyor. Ayrıca hayır sahipleri, yaptığı hayırların nereye gittiğini takip etmeliler. Yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmek için hayırseverlerimizden gelecek kurban vekaletlerini, İçişleri Bakanlığı’nın “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda keserek yıl boyunca evlerine et girmeyen muhtaç ailelerimizin et ihtiyacını karşılayıp, onları sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

BAYRAM SEVİNCİNE ORTAK OLUN
Yapılacak kurban bağışı ile yetimlerin sevindirileceğini vurgulayan Çelik, “Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını istiyoruz. Rabbim şimdiden hayırseverlerin yapacakları bağışları kabul etsin inşallah” şeklinde konuştu.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Çelik, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İrtibat Telefon: 0536 499 94 43
Kuveyt Türk
IBAN: TR93 0020 5000 0939 2451 6000 01
Türkiye Ziraat Bankası A.Ş
IBAN: TR70 0001 0025 4782 5246 9450 01

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum