Advert
as

SOLHAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKULU OLDU

SOLHAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKULU OLDU

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler alanında proje okulu oldu.

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu liseleri programı uygulayan lise iken Mayıs 2021’de proje lise statüsüne alındığı öğrenildi. 2021 – 22 eğitim öğretim yılında Anadolu programı yanında merkezi sınav (LGS) ile Fen ve Sosyal Bilimler alanında proje uygulayan Türkiye’deki sayılı İmam Hatip proje okulları arasına girdi.
Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), bu yıl sınav ile öğrenci alacak olup ilk yıl 30 kız öğrenci kontenjanının uygulandığı öğrenildi.
Proje İHL; İmam Hatip mesleki dersler yanında Türkiye’deki Fen ve Sosyal bilimleri liselerinde uygulanan müfredatın aynısının uygulandığı proje okulu olup son sınıfta meslek dersleri azaltılarak akademik derslerin ağırlık kazandığı okul türü olduğu ve bunun da İmam Hatip Liselerinde niteliği artırmaya yönelik bir çalışma olduğu öğrenildi.

BURS VE YEMEK İMKANI
2021-22 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alan, Fen ve Sosyal Bilimler proje okulu olarak hizmete devam edecek olan Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne %5’lik dilimde yerleşen öğrencilere yıllık 1500,00 TL burs imkânı, % 10’luk dilimde yerleşen öğrencilere ücretsiz yemek imkânı, temel derslerde Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri ile aynı öğretim programlarının uygulanacağı aktarıldı.
Okulun tanıtımı için hazırlanan afişte ayrıca şu imkânların da olduğu aktarıldı: “Nitelikli din eğitimi, yatılı pansiyon, okul ve pansiyonda öğretmen gözetiminde etüt, sınavlara hazırlık kursları, aylık deneme sınavları ile sosyal ve dini etkinlikler.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum