Advert
as

Koruyucu Aile Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Koruyucu Aile Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Koruyucu Aile Günü’nde Solhan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir ilçede bulunan aileleri ziyaret ederek plaket takdim etti.

Solhan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir tarafından ilçedeki koruyucu aileler ziyaret edildi.

Koruyucu aile ile ilgili açıklamada bulunan Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir , “Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluş günü olan 30 Haziran günü Cumhurbaşkanlığının 24.06.2021 tarihli ve 31521 sayılı kararnamesi ile Koruyucu Aile Günü ilan edildi. Koruyucu aile hakkında bilgi vermek gerekirse Koruyucu Aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Koruyucu aile hizmeti ile amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Bizlerde kurum olarak bu özel günde ilçemizdeki güzide aileleri ziyaret ederek kendilerine hazırlamış olduğumuz plaketleri takdim ettik. Kendileriyle hoş sohbetler eşliğinde fikir alış verişinde bulunduk.” dedi.

Son olarak Özdemir, “Şu anda ilimizde 37 aile yanında 47 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden faydalanmaktadır. Ancak ilimizde çocuk evleri sitelerinde ve çocuk evlerinde 120’i aşkın çocuğumuz koruma ve bakım altında bulunmakta ve kendileri için uygun koruyucu aileyi beklemektedirler. Çocuklarımız için hayırlara vesile olmak ve çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak toplumumuzdaki her bir bireyin sorumluluğudur. Her çocuğun bir ailesi olması şiarıyla sorumluluk sahibi her bireyi koruyucu aile olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum