Advert
as

Vali Köşger;"Kitap En Faydalı Arkadaştır"

Vali Köşger;

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Okuyorum, Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum" projesi kapsamında Bingöl Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdunda kalan öğrencilerle buluştu.

 

 

Bingöl Valiliğince okullarında başarılı olan ve kitap okumayı seven öğrencilere yönelik başlatılan “Okuyorum, Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum” projesi kapsamında Bingöl Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdunda kalan öğrencilerle buluştu.

 

Öğrencileri makamında ağırlayan Vali Köşger, öğrenciler ile tek tek tanışarak onlarla bir süre sohbet etti.

Kitabın en faydalı arkadaş olduğunu belirten Vali Köşger, “Kitap en faydalı arkadaştır. Bizleri başka dünyalardan haberdar ediyor. Başkalarının yaşamları ile yaşam biçimleri konusunda bilgiler veriyor. Bazen tarihten bir kesit aktarıyor. Bazen başka bir ülkenin, başka bir iklimin, başka bir kültürün ilgisini önünüze seriyor. Bunlar bütüncül olarak baktığımızda kitapların bizlere sağladığı faydalar. Mikro düzeyde baktığımızda kitaplar insanın kelime haznesini geliştiriyor. Okuma kabiliyeti kazanan insanlar bir konuyu daha çabuk anlayabiliyor. Bu yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanmanın faydalarını hızlı bir şekilde göreceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum, hayırlı ramazanlar.” dedi.

 

 

Kitap okumaya çizgi romanlarla başladığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, “Kitap okuma alışkanlığına henüz çocuk yaşlarımda başladım. Çizgi romanları takip ederdim. O zamanlar Bingöl’de sadece bir tane gazeteci vardı. Gazetenin önünde beklerdim. Eski bir kamyonet gelirdi kitapları bırakmak için. Heyecanla çizgi romanların indirilmesini beklerdim. Ne zaman gazeteci dergileri kutudan çıkarsa hazine bulmuş gibi sevinirdim. Kitap okuma alışkanlığının bir insanın hayatındaki en büyük nimet olduğunu düşünüyorum. Kitap okudukça hayal gücümüz gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum