Advert
as

Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kurban Bayramı tüm yurtta olduğu gibi kısıtlama sonrası ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı Namazı müteakip mezarlıklara akın ettiler. Daha sonra akraba ve komşu ziyaretlerinde bulundular.

İlçe genelinde bayrama ulaşmanın sevinci yaşandı. Bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, dualar ederek yapılan vaazı dinledi.
Bayram namazı için ilçenin en büyük camilerinden olan Ulu Camii’ne gelen vatandaşlar, namaz öncesi cami imam hatibinin bayram sohbetini dinledi. Namaz vaktinin girmesiyle hep birlikte saf tutan vatandaşlar, bayram namazını coşku içerisinde kıldı.
Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan imam, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.
Hutbede, bayramda dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin önemi vurgu yapılırken vatandaşlardan Kurban Bayramı boyunca Covid-19 salgını tedbirlerine uyulması ve tedbirlerin elden bırakılmaması istendi.
İslam aleminin Kurban Bayramı’na kavuşmanın büyük sevincini yaşadığı belirtilen hutbede, Allah'ın (Celle Celaluhu) Müslümanlara ikramı olan bayramların en güzel şekilde idrak edilmesine vurgu yapıldı.
Bayram Namazı sonrası cami çıkışında bayramlaşma başladı. Daha sonra mezarlık ziyaretlerinde bulunan Solhanlılar, kabristan ziyaretlerinin akabinde akraba ve komşu ziyaretleri ile bayramlaşmaya devam ettiler. 



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum