Advert
as

Sağlık Müdürü Gündoğdu, Vatandaşları Aşıya Davet Etti

Sağlık Müdürü Gündoğdu, Vatandaşları Aşıya Davet Etti

Bingöl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahının hiç şüphesiz maske, mesafe, temizlik ve aşı olduğunu bildirerek, herkesi randevusuz aşıya davet etti.

Koronavirüs ile mücadelenin maske, mesafe, temizlik ve aşı olduğunu belirtenBingöl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, herkesi randevusuz aşıya davet etti.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, koronavirüs ile mücadelenin en önemli unsurunun hiç şüphesiz maske, mesafe, temizlik ve aşı olduğunu bildirdi.

Koronavirüse karşı geliştirilmiş en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayan Gündoğdu,"Aşı oranının düşük olduğu illerde vaka sayılarının yeniden yükseldiği Sağlık Bakanımızın açıklamalarından da anlaşılmaktadır. Ayrıca son dönemlerde kısıtlamaların kaldırılması, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin artması ile birlikte kontrolsüz ve tedbirsiz ziyaretlerin çoğaldığı,  maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmada gevşeme görülmüştür. Şüphesiz kuralların ve tedbirlerin hiçe sayılması vaka artışını da beraberinde getirmiştir. Tedbirlere riayet edilmemesi durumunda aşı oranının da düşük olduğu ilimizde vaka sayısında artış oluşturacağı aşikardır. 

İl Sağlık Müdürlüğümüzce Covid-19 Aşısı hususunda gerekli çalışmalar yapılmış, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde aşı odaları oluşturulmuştur. Şehir ve ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda Mobil Aşı Uygulama Noktaları faaliyete geçirilmiş, mobil aşı ekiplerimiz tarafından ev, ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak vatandaşlarımızın aşıları yapılmaya çalışılmıştır. Aşı için tüm imkânlar seferber edilerek, koronavirüsün son bulması için her türlü çalışma titizlikle yerine getirilmektedir. 

Koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak, sosyal hayatımızı yeniden hareketlendirmek, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, sağlıklı ve endişesiz günlere ulaşmak için tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya ve 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı hastanelerimize, aile sağlığı merkezlerimize ve mobil aşı uygulama noktalarına randevusuz aşı olmaya davet ediyorum." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum