Advert
as

Bakan Yılmaz, Hemşehrileriyle Buluştu

Bakan Yılmaz, Hemşehrileriyle Buluştu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaretine gelen Bingöllüleri Kalkınma Bakanlığı'nda kabul etti.

 

Ziyaretine gelen Bingöllüleri Kalkınma Bakanlığı'nda kabul eden Bakan Cevdet Yılmaz, TBMM'de Hükümetin güvenoyu aldığını, böylece Türkiye'nin önemli bir süreci  bitirdiğini ifade etti.  Gerek Türkiye'de gerekse Bingöl'de elde edilen seçim sonuçlarının beklentilerin ötesinde olduğunu, üç beş aylık dönemde yüzde 41’lerden yüzde 49’lara  gelen, adeta Cenab-ı Allah'ın lütfu olan bu  değişimin kolay olmadığını söyleyen Bakan Cevdet Yılmaz,  bu açıdan bütün Bingöllülere ve Türkiye'ye şükranlarını ifade etti.

 

Bingöl’de hali hazırda yürütülen ve  devam eden çalışmaların olduğunu önümüzdeki dönem tüm Bingöllülerle birlikte Bingölü daha da iyi hale getirmek için gayret edeceklerini, seçim çalışmalarında da belirttikleri gibi iki öncelikleri olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz " Bir tanesi altyapısı büyük oranda biten, bundan sonra daha üst yapıya dönük çalışmalarla, sosyal projelerle şehrimizi daha güzel hale getirmek. Hükümet konağı ile ilgili çalışmalar yapıldı,  bir şehir meydanı oluşturmak, park meselesi vesaire, şehri daha iyi yaşanabilir hale getirecek işlerle uğraşacağız. Köprüsü viyadüğü  ne gerekiyorsa Cenab-ı Allah güç verdiği sürece inşallah bu işleri yapacağız. Diğer taraftan, tabi  istihdam meselesi var.  Doğuda, güneydoğuda tüm Türkiye'de aslında en temel mesele insanları  iş ve aş  sahibi yapmak.  Bu konuda da elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bingöl’le ilgili özellikle tekstil kent gibi projelerimiz devam ediyor. Diğer projeler, özel sektör, kamu sektörü, istihdam açısından ne gerekiyorsa bunları yapacağız” dedi.

 

Bingöl’de İŞ-KUR aracılığıyla kurayla dört bin elli geçici istihdam imkanı yaratıldığını, daha kalıcı yatırım ve çalışmaların da  devam edeceğini söyleyen Bakan Yılmaz “Bingöl'de bir kalkınma platformumuz var. Üniversiteyi, ticaret odasını, kamu kuruluşlarını, belediyemizi ve herkesi içine alan platform kurmuştuk, onun da çalışmalarına devam edeceğiz. Bingöl’e gittiğimizde muhtarlarımızla yine toplantılar yapacağız, onlarla, kamu idarelerini biraraya getirip, köylerin sorunlarını vesaire ele alacağız” dedi. 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum