Advert
as

Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Cuma Namazını müteakip Ulu Camii önünde vatandaşlara Aşure ikram edildi.

İslam inancına göre Peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı muharrem ayının onuncu gününe denk gelen "Aşure Günü" etkinlikleri kapsamında Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Solhan Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Solhan Ulu Camii önünde Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara Muharrem ayının anlam ve önemine değinerek aşure ikram edildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, "Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîbve'l-Terhİb, 2/116) hadisine binaen her yıl Muharrem ayında bu tür etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Muharrem ayının anlam ve önemini insanlarımızla paylaşarak aşure ikram ediyoruz. Muharrem ayı münasebeti ile Sayın Kaymakamımız Mustafa Hamit Kıyıcı ve İlçe Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız’ın katkılarıyla İlçe Müftümüz Eyüphan Toprak, İlçe Gençlik Merkezi Müdürümüz Zülfü Çalışkan ile birlikte ilçemiz Ulu Cami’de cuma namazı çıkışı aşure ikram ettik. Bu günün bereketinin tüm halkımızın evlerini doldurmasını dilerim Bu programın gerçekleşmesinde çok değerli katkılarda bulunan İlçe Kaymakamımıza ve İlçe Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunarım.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum