Advert
as

Vali Ekinci, Muharrem Ayı İftar Programına Katıldı

Vali Ekinci, Muharrem Ayı İftar Programına Katıldı

Vali Kadir Ekinci, Muharrem ayının başlaması münasebetiyle Valilik tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Muharrem ayının başlaması münasebetiyle valilik tarafından Öğretmenevinde iftar programı düzenlendi.

Programa Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Emre Çifçi, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ,  İl Müftü V. M. Hadin Tutkal ile il protokol üyelerinin katıldığı iftar programına, Bingöl İl ve İlçelerinde bulunan Alevi ve Bektaşi Dernekleri Başkanları ile Cemevlerinden misafirler katıldı.
Pir Selçuk Sevin Dede’nin duasıyla başlayan iftar programı, yine Pir Selçuk Sevin Dede tarafından yapılan birlik, beraberlik duası ve akabinde Muharrem ayı ve Kerbela hadisesinin anlatıldığı konuşmayla devam etti.
Daha sonra konuşan Vali Ekinci ise şunları söyledi:“Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz iftar programına hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Muharrem ayının, Muharrem oruçlarının ve aşure gününün İslam âlemi ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe, barışa, huzura, refaha ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kerbela’da çeşitli işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte şehit edilen tüm Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle ve hürmetle anıyorum.
Bu topraklarda insan sevgisine, hoşgörüye ve barışa dayalı düşünce ve öğretileriyle toplumsal kimlik ve birliğin oluşmasına ve sürdürülmesine önemli katkılar sağlayan “insanlığın özü” Hacı Bektaş Veli’yi, Mevlana’yı, Yunus’u, Pir Sultan Abdal’ı ve tüm Anadolu erenlerini rahmetle yâd ediyorum.

Sevgili canlar, sevgili yarenler!
İslam âleminin ortak acısı olan Kerbela bizlere büyük bir ders vermenin yanında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın önemini de bir kez daha hatırlatmaktadır.
Kerbela olayından alınacak derslerle birlikte, aklımızı ve kalbimizi Kerbela çölü olmaktan kurtarmak için her zaman kardeşliğe, kenetlenmeye ve muhabbete ihtiyacımız olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
Hem inancımız hem de Anadolu medeniyeti bizlere daima sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşmayı öğütlemektedir.
Yunus’un dediği gibi, ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için.’
Dünden bugüne gönül coğrafyamızı hikmet ve irfan yüklü öğütleri ile yeşerten büyüklerimiz, iman gücüyle ve geçmişten aldıkları derslerle geniş bir coğrafyada düşünceleri ve eserleriyle yaşatılmaktadırlar.
Onların hayat veren nasihatlerini nesiller boyu yaşatmak ve Anadolu’nun “can”larına aktarmak da bizlerin en önemli görevlerindendir.
Bu nedenle, yüreklerimizi birbirimize açmalı, mazluma yardım eli uzatmalı, iyilikleri arttırarak barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Kalbimizde kin ve nefrete, fitne ve fesada, kötülüğe ve karanlığa asla yer vermemeli; ülkemize ve milletimize karşı ayrıştırma ve ötekileştirme amaçlı tuzaklara düşmemeliyiz.
Allah'a hamd olsun ki bu toprağın bilge insanları daima acılardan ve üzüntülerden, birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik dersleri çıkarmasını bilmiştir. ‘Gelin canlar bir olalım’ demiş, hak yolunda karar kılmış, zulme ve zalime geçit vermemiştir.
Bu düşüncelerle; Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizi daha da artırmasını; İslam dünyasında süren zulmü, hüznü ve matemi dindirecek şekilde kardeşliğimizi güçlendirerek barış, huzur, güven, saygı ve sevgiye vesile olmasını; Muharrem oruçlarının yaradan katında kabul ve karin olmasını temenni ediyorum.
Yas-ı matemimiz mübarek olsun, Kerbela şehitleri ve tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun.”

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılım sağlayan tüm misafirleri masalarında ziyaret eden Vali Ekinci tüm katılımcılara teşekkür etti.

İftar programı, toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum