Advert
as

Vali Ekinci Vatandaşları Aşı Olmaya Davet Etti

Vali Ekinci Vatandaşları Aşı Olmaya Davet Etti

Vali Kadir Ekinci, Dörtyol mevkiinde kurulan COVİD-19 Aşı Uygulama Noktasını ziyaret ederek aşı çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu’dan bilgi aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere, güvenlik güçlerimiz ve ilgili tüm kurumlarımızın büyük bir özveriyle çaba gösterdiğini ifade eden Vali Ekinci, vatandaşlarımızın da bu çabaya destek verip hem kendi sağlıklarını hem de sevdiklerinin sağlığını düşünerek aşılarını yaptırmalarını istedi.

 

İl genelinde vaka sayısını düşürmek için her alanda kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini belirten Vali Ekinci şunları söyledi:

 

“Ülkemiz genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlimiz genelinde de Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘yerinde aşı uygulaması’ ile sağlık merkezlerimiz dışındaki aşı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ilimiz genelinde aşılamayı hedeflediğimiz nüfusumuz 200.064’tür. Şu ana kadar ilimiz genelinde en az 1 doz aşılanan kişi oranı % 57.1’dir. 1. Doz aşılanan kişi sayısı 112.915, 2. doz aşılanan kişi sayısı ise 73.396’dır. Buna göre yapılan toplam aşı sayısı 198.935’tir.

Salgının yeniden atağa geçmesini önleyip, yaşadığımız bu zor günleri el ele aşabilmek için tüm vatandaşlarımızı Sağlık Kurumlarımıza, Aile Sağlığı Merkezlerimize ve Mobil Aşı Noktalarına aşı olmaya davet ediyorum. Kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen aşınızı olun, güvende olun.

Aşı ile beraber maske, mesafe ve hijyen kurallarını da unutmuyoruz. En küçük bir sempton belirtisi olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurup gerekli testlerimizi yapalım. Bu salgından hep  birlikte sorumlu davranarak, dayanışma içerisinde  kurtulacağız. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyor, aşılama çalışmalarında büyük özveri göstererek çalışan, katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

 

İlçelerimiz

İlçelerimizin renk kategorisine bakıldığında Yayladere ve Kiğı ilçelerimiz % 75’in üzerindeki aşılanma oranları ile Mavi kategoride; Yedisu ve Adaklı ilçelerimiz % 65-75 arasındaki aşılanma oranları ile Sarı kategoride; Merkez İlçe, Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerimiz ise % 55 – 65 arasındaki aşılanma oranları ile Turuncu kategoridedirler.

 

Ekip Sayısı

İl genelindeki Filyasyon çalışmalarında 46 ekip ve 92 kişi görev almaktadır. Aşı çalışmalarında ise 60 ekip ve 40 personelimiz görev almaktadır. İl merkezinde Genç Caddesi Ziraat Bankası önünde ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesinde Aşı Uygulama Noktası bulunmaktadır.

Yapılan çalışmalar kapsamında şimdiye kadar tüm köylerimiz ekiplerimizce 2 kez ziyaret edilmiştir.

Şu anda 50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerleri de 2. kez ziyaret edilmektedir.

 

Vaka Durumu

İl genelindeki aktif vaka sayısı sayısı 3.517; bugüne kadar iyileşen toplam vaka sayısı 32.125; evde izolasyonu devam eden pozitif kişi sayısı 3.431; hastanede yatan hasta sayısı 86; yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 10; şu ana kadar yapılan toplam test sayısı ise 156.677’dir.

İlimizdeki hastaların % 99’u aşısı eksik veya hiç aşı olmayanlardır. Aynı şekilde yoğun bakımda tedavi gören hastaların da hepsi hiç aşı olmayanlar veya  aşısı eksik olanlardır. İlimizde son 5 ayda COVİD-19 nedeniyle vefat eden hastalarımızın hepsi aşısı hiç olmayan veya aşısı eksik olan kişilerdir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum