Advert
as

Doktora Program Sayısı 16'ya Yükseldi

Doktora Program Sayısı 16'ya Yükseldi

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı (Disiplinlerarası) bünyesinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı açma talebimiz Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından onay alarak açıldı. Daha önce Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 10 olan doktora programlarının sayısı yeni açılan programla birlikte 11’e yükselirken, toplam doktora programı sayısı da 16’ya yükseldi.

Bingöl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı açılması teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından uygun görüldü. Ülkemizde az sayıda olan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı ile üniversitemiz, 16. doktora programına kavuştu.

“Yakın zamanda 2 Doktora, 2 Yüksek Lisans Programına Kavuştuk”
Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, son bir ay içerisinde 2’si doktora, 2’si yüksek lisans olmak üzere toplam 4 adet lisansüstü programa kavuştuklarını ifade ederek, yeni lisansüstü programların ilim dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğretimde kaliteyi artırmak için yüksek lisans ve doktora programlarının açılması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Çapak, “Öğretim alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz, üniversitemizin bilim dünyasına katkısını daha üst seviyelere taşımaktır. Üniversitemiz bünyesinde 5 enstitümüz bulunuyor. Bu enstitüler de 16’sı doktora, 42’si yüksek lisans olmak üzere toplam 68 programla lisansüstü alanda öğretime devam ediyoruz. Yeni açılan doktora programı ülkemizdeki 10 üniversitede bulunuyor. Biz bu alandaki 11. doktora programına sahip üniversiteyiz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni açılan programla birlikte; Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 11, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 3 ve Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde 2 olmak üzere toplamda 16 doktora programı açılmış oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum