Advert
as

Solhan İHH, Yetim Kardeşleriyle İftarda Buluşuyor

Solhan İHH, Yetim Kardeşleriyle İftarda Buluşuyor

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH) Yetim Birimi, Ramazan ayı boyunca yetim ailelere iftar ziyaretleri yaparak onlarla bir araya geliyor.

İslami ve insani yükümlülüklerin gerektirdiği bütün alanlarda faaliyet göstermeye çalışan Solhan İHH, anlamlı ve hayırlı bir etkinliği daha gerçekleştirdi.

Ramazan Ayı içerisinde her akşam bir yetim aile ile bir araya gelen Solhan İHH Bayan Yetim Birimi, iftar için gidilecek eve iftar yemeklerini de hazırlayarak gidiyor.

 

 

Ramazan ayı boyunca yetim çocukları ve anneleriyle iftar sofralarında buluşmayı planlandığını belirten Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:’’ Akıbet ve ahiretimiz için hayati bir imkân olan yetimlerimiz, inanan herkesin ve her kesimin imtihanıdır. Çünkü Müslümanlar tek bir bedenin uzuvları gibi birbiriyle ilgilenmek, birbirlerinin acısını paylaşmak ve yardımına koşmakla mükelleftirler. Böyle olması gerekirken yetimlerimizin çığlığını duyup çağrılarına icabet ettik mi? Kaç yetimin adını ve adresini biliyoruz? Kaç yetimin derdine derman olduk? Kaç dulun duasını aldık?’’ diyerek yetimlere bakmanın önemi ve önceliğinden söz etti. Tunç:’’Yetim kardeşlerimizin olduğu ailelerimize önceden haber veriyoruz. Daha sonra Hanım komisyonumuz tarafından hazırlanan iftarlıklar ile ailelerimiz, iftarlarını hep beraber açıyorlar. Yalnız olmadıklarını hisseden yetim kardeşlerimiz ve aileleriyle muhabbet ediliyor.’’

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum