Advert
as

Vali Ekinci’den İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı

Vali Ekinci’den İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı

Vali Kadir Ekinci tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle ‘İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı’ yayımlandı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle Vali Ekinci tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.

“Bu hafta, yarının büyükleri ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız ders başı yaparak uzun zamandır ayrı kaldıkları okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşacaklar. Bu güzel buluşmanın tüm çocuklarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Zamanın ruhunu yakalama ve çağdaş medeniyetler düzeyinin üstüne çıkma ufku ve hedefleri doğrultusunda, ilim ve irfan yolculuğu, anlama ve yorumlama meşguliyeti büyükten küçüğe tüm milletimizin müşterek gayesi olmalıdır. Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul ve çevre dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte alınan mesafeler ve elde edilen kazanımlar gelecekte milletimizin hayatını şekillendirecektir.
Yarınlara huzur ve güvenle bakabilmek, mutlu ve müreffeh bir toplum hayali kurabilmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ancak bilinçli bir eğitim öğretimle ve özgüveni yüksek, nitelikli nesillerle mümkün olabilir. Bu anlamda Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Eğitimdir ki bir milleti, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir.
Değişmeyen amacımız; beşikten mezara kadar öğrenmeyi seven, bilgisi ve birikimi ile hakikat ve adalet adına modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen, soran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek, hayata özne olarak müdahale edecek fikri ve vicdanı hür şahsiyetler inşa etmektir. Devletimiz bu anlayıştan yola çıkarak 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun biçimde yetişmeleri için, bütün imkânlarını seferber etmeye devam etmektedir.
Eğitim ve öğretim süreçleri ile çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımın yanında milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle donanmış olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Devletimizin ve milletimizin geleceğini garanti altına alarak insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamlarını temin etmenin yolu da buradan geçmektedir.
2021-2022 eğitim-öğretim yılında dikkat etmemiz gereken öncelikli konuların başında devam eden pandemi koşulları gelmektedir. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir eğitim- öğretim yılı geçirebilmeleri için öncelikle ‘Haydi Bingöl Aşıya’ diyoruz ve tüm vatandaşlarımızdan geciktirmeden aşılarını olmalarını istiyoruz. Bunun yanında, günlük eğitim öğretim faaliyetleri süresince de veli, öğretmen ve öğrencilerimizden maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim çalışanlarımız adına verimli geçmesini temenni ediyor, bilgi toplumuna doğru bitmeyecek yürüyüş dileklerimle ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum