Advert
as

Bingöl Üniversitesi'nde Üçlü Protokol İmzalandı

Bingöl Üniversitesi'nde Üçlü Protokol İmzalandı

Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezi ve Sivan Dut Pekmezi ürünlerinin analizlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

 

Üç kurum arasında yapılan iş birliği protokol, düzenlenen törenle Rektör Prof. İbrahim Çapak, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas tarafından imzalandı.

 

İmzalanan protokol ile Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezi ve Sivan Dut Pekmezi ürünlerinin Bingöl Üniversitesi bünyesinde yapılacak analizlerinin gerçekleştirilmesi ve danışmanlık hizmetleri, araştırma ve ürün geliştirme çalışmaları iş birliği ile ortak projeler ve girişimlerle ilgili esaslar belirlendi.

 

Rektör Prof. Dr. Çapak, imza töreninde yaptığı açıklamada, 3 kurum arasında imzalanan prokollün Bingöl'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Çapak, şunları kaydetti: "Atılan imzaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol ile birlikte Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezinden elde edilecek ürünlerin analizleri yapılarak, daha kaliteli ve daha farklı ürünler elde etmek adına atılmış bir adımdır. Sivan Dut Pekmezi ile ilgili her türlü analiz, yeni ürün geliştirme çalışmaları ile araştırmalarda İlimizin ve Sivan Dut Pekmezinin tanıtımı noktasında Bingöl Üniversitesi olarak yapılması gereken her şey için elimizi taşın altına koymaya hazırız."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum