Advert
as

Alpaya, “İlimizdeki Sorunların Çözümü İçin Gerekli Adımlar Atılmalıdır”

Alpaya, “İlimizdeki Sorunların Çözümü İçin Gerekli Adımlar Atılmalıdır”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya yaptığı açıklamada “İlimizdeki Sorunların Çözümü İçin Gerekli Adımlar Atılmalıdır.” dedi.

Bingöl’de vatandaşlar tarafından çözüm bekleyen birçok sorunun olduğunu dile getiren Alpaya, "partimizin yüklenmiş olduğu misyon gereği sahada çalışmalar yapmaya, vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, esnaflarımızın yanında bulunmaya ve mevcut sorun ve sıkıntıların çözümü adına üzerimize düşeni yerine getirmeye devam etmekteyiz. Bu bağlamda, son dönemlerde yapmış olduğumuz çalışma ve ziyaretlerde tespit etmiş olduğumuz bazı sorun ve izlenimlerimizi değerli Bingöl kamuoyuyla paylaşmak istiyorum."

“Kentsel Dönüşüm Projesi Bir An Evvel Bitirilmelidir”
Bingöl Belediyesi tarafından merkez Kültür Mahallesi’nde 15,1 hektarlık alanda 1172 konut ve 196 işyerinin inşa edileceği Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir an evvel bitirilmesi gerekmektedir. Proje TOKİ’ye ihale edildikten sonra daha hızlı yapılacağı tahmin edilmekteydi ancak proje hala çok ağır işlemektedir. 2013 yılından bu yana bazı sorun ve sıkıntılardan dolayı yapımı gecikmiş olan projenin, vatandaşların mağduriyetlerine daha fazla sebebiyet vermeden bitirilmesi gerekir. Vatandaşlarımızın bu konudaki haklı talepleri karşılık bulmalıdır.

“Trafik, Park ve Şehir İçi Ulaşım Sorunu Çözüme Kavuşmalıdır”
İlimizin en büyük sorunlarından biri de trafik yoğunluğu ve şehir içindeki ulaşım sorunudur. Bingöl halkının yoğun bir şekilde talep ettiği ve belediyelerin olmazsa olmaz hizmetlerinden olan toplu taşıma hizmetinin mutlak suretle özel halk otobüslerinin yanında belediye otobüsleriyle de verilmesi gerekmektedir. Ancak ne yazık ki Bingöl’de belediyeye ait otobüsler bulunmamaktadır. Belediye bu konuda neden girişimlerde bulunmamaktadır? Belediyelerin görevi halka hizmettir, halka hizmet için halkın taleplerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca ilimizde araç park sıkıntısı sorun teşkil eden hususlardan biridir. Bu konuda özel park yerleri ivedilikle yapılmalı, şehir merkezi araç yoğunluğundan arındırılmalıdır.

“Yeni Eğitim Öğretim Yılının Bingöl’ümüze Hayırlar Getirmesini Diliyoruz”
İlimizde 1,5 yıldır kapalı olan okullarda ders zili, büyük bir coşku ve heyecanla yeniden çaldı. Yüz yüze eğitimden uzak geçen dönemin ardından hayırlısıyla 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı başladı. Okullarımız bir çiçek bahçesi gibi cıvıl cıvıl çocuklarımızın sesleriyle doldu. Bu süreçte çocuklarımızın sağlığı ön planda tutularak okullarda mutlaka tedbirler alınmalıdır. Toplumsal değerlerimizle bütünleşmiş bir eğitim sisteminin tesis edildiği günlere ulaşmak ümidiyle yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize ve memleketimiz Bingöl’e hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

“Esnaf Ve Vatandaşlarımızın Mağduriyetleri Tespit Edilip Gereği Yerine Getirilmelidir”
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ilimizde de kendini hissettirmektedir. Maalesef ki bu süreçte yüzlerce hemşerimiz hayatını kaybetti, yüzlercesi entube edildi, binlercesi hastalığa yakalanıp enfekte oldu. Hastalığı atlatıp iyileşen bazı vatandaşlarımızda da hastalığın vücutta bıraktığı etkiler hala devam etmektedir. Aynı zamanda kısıtlamalardan ve kimi muhtelif sebeplerden dolayı da mağduriyet yaşanan esnaflarımız oldu. Esnaflarımız başta olmak üzere pandemi sürecinden etkilenen ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza maddi ve manevi açıdan destek olunmalı, yaşanan mağduriyetler tespit edilip gereği ivedilikle yerine getirilmelidir.

“Normalleşme Sürecine Katkı Sunmak İçin Bir An Önce Aşı Olunmalıdır”
Corona salgını, başta sağlık olmak üzere sosyal hayatımızı birçok yönden olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Aşılama oranında istenen seviyeye henüz ulaşılamaması toplumsal bağışıklığın oluşmasını maalesef ertelemektedir. Vaka ve vefat sayılarındaki yeniden yükseliş, tedbirler konusunda hepimize bireysel ve toplumsal sorumluluklar yüklemektedir. Hükümet, salgına karşı yapılan çalışmaları daha şeffaf yürütmeli, aşı olma konusunda vatandaşların endişelerini gidermelidir. Hiç kimse ne kendisinin ne de birlikte yaşadığı insanların hayatını tehlikeye atma hakkına sahip değildir. Bu nedenle kıymetli Bingöllü vatandaşlarımız insani ve toplumsal sorumlulukları gereği daha duyarlı olmalı, normalleşme sürecine katkı sunmak için gerekli tedbirlere riayet etmeli ve bir an önce aşılarını yaptırmalıdırlar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum