Advert
as

‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ Projesinin Açılış Programı Gerçekleştirildi

‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ Projesinin Açılış Programı Gerçekleştirildi

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları projesi kapsamında kabul görülen ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ projesinin açılış programının ardından eğitimleri başladı.

Solhan’da TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları kapsamında kabul edilen ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ projesinin açılış programı yapıldı.

Solhan Kültür Merkezi’nde yapılan programa; Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Solhan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yazgan, İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje yürütücüsü Enes Durumlu’nun proje tanıtımını yapmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, projenin önemine dikkat çekti.

Ülke genelinde bu yıl yapılan 15’inci TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları projesi kapsamında 100 projeden 60 tanesinin Milli Eğitime verildiğini belirten proje yürütücüsü Enes Durumlu, “Bu projelerimizden özellikle Bingöl tarihinde bir ilk olmak üzere 2 tanesi Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze aittir. Bu projelerden bir tanesi ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ adlı projemizdir.” diyerek günlere yayılarak proje kapsamında yapılan etkinlikler hakında şu bilgileri verdi: “Bu projemizde TÜBİTAK tarafından bizlere bahşedilen bütçemiz 49 bin 530 TL dir. Projemizde yapacağımız etkinliklerle ilgili sizlere bilgilendirme yapacağım. Birinci gün: güneş enerjisi santral gezisi yapacağız. Burada gerekli olan mühendisler tarafından öğrencilerimize bilgilendirme yapılacak ve saha gezisi düzenlenecektir. Ayrıca burada öğrencilerimiz tarafından güneş enerjisi santrali hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra kendi güneş panellerini yapmak için uygulamalı etkinlikler yapılacaktır. İkinci gün Bingöl Belediyesine ait biyogaz enerji merkezine gezi düzenleyeceğiz. Burada çöplerin enerjiye dönüşümünü çocuklar canlı olarak görmüş olacaklar ve bu konu hakkında bilgi sahibi olacaklar. Öğrenciler burada gördükleri çalışmaları kendi yapacakları etkinlikleri yani enerji dönüşüm istasyonu yapacaklar. Üçüncü çalışmamız ise doğayı sev çevreyi koru amaçlı Solhan merkezine dönüş yaparak burada çöp toplama etkinliği gerçekleştireceğiz. Projemizin dördüncü gününde ise ilimizde bu yıl yeni faaliyete girmiş olan Karlıova’daki rüzgar enerjisi santral merkezine bir gezi düzenlenecek. Burada yine mühendislerimiz tarafından öğrencilerimize rüzgar enerjisinin çalışma prensibi ve saha çalışması yapılacaktır. Daha sonra öğrencilerimiz burada rüzgar enerjisine bağlı olarak kendi uçurtma etkinliklerini gerçekleştireceklerdir. Dördüncü gün ise hidroelektrik santrali gezisi. Kurum ve mühendislerimiz tarafından hidroelektrik santraline hem gezi düzenlenecek hemde enerji hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Daha sonra yine ilçemizin bize tahsis ettiği bölgede ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ adlı bir hatıra ormanı kuracağız. Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan orman yangınlarından dolayı öğrencileriz tarafından böyle bir etkinlik gerçekleştirilecektir. Son gün ise öğrencilerimizle beraber Bingöl Üniversitesi’ne ziyarette bulunacağız ve aynı zamanda STEAM merkezine robatik kodlama eğitimi verilen merkezimizde ziyaretlerde bulunacağız. Son olarak etkinliği bitirmeden önce öğrencilerimizle bisikletten elektrik üretimi gerçekleştireceğiz.”

Yanılmaz, Projenin Önemine Dikkat Çekti
Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen, ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ adlı projenin TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Projemiz TÜBİTAK 4004 kapsamında şu ana kadar kabul edilen iki projeden biri olması hasebiyle aynı zamanda eğitim camiamıza bir ilki yaşatmaktadır.  Projemizde enerji üretiminde ve tüketiminde yapılan seçimlerin hem çevreyi hem de insan yaşamını etkileyecek kadar önemli bir hal aldığı günümüzde toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi de hayati bir öneme sahiptir. Bu bilinçlendirmenin en çok toplumun geleceğini inşa edecek olan çocuklar ve gençlere yapılması gerekmektedir. İlimizde gerçekleştirdiğimiz projemizde; merkez ve ilçelerde bulunan 8’inci sınıf öğrencilerinden toplam 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Ayrıca projemizde öğrencilerimize yardımcı olmak üzere 3 uzman, 4 eğitmen ve ilçelerden gönüllü olarak katılmak üzere toplam 12 öğretmenimiz yer alacaktır. Tüm ilçelerimizden hem öğretmen hem öğrencilerin katılması projemizin yaygınlaştırılmasını sağlamak adına olumlu katkıları olacaktır. Projemizde gezeceğimiz enerji santralleri ve yapılacak olan etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz enerji ve fen bilimleri konusunda daha olumlu düşünceler elde etmesi hedeflenmektedir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum