Advert
as

Vali Ekinci, Gaziler Günü’nü Kutladı

Vali Ekinci, Gaziler Günü’nü Kutladı

Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci: “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz.”dedi.

Vali Kadir Ekinci tarafından '19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımlandı.

Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.
“Ezan, bayrak, vatan ve millet gibi değerler adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, bilincimizin sembol değerleri, tarihimizin parlayan yıldızı, kahramanlığın eşsiz timsalidir.
Birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşliğimizin korunması ve perçinlenmesi, yarınlara daha güçlü ve diri taşınması adına nice destanlar yazan gazilerimiz, muzaffer tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.
Eşine rastlanmayacak bir fedakarlık ile dahili ve harici bedhahlara göz açtırmayan, bu uğurda tarihimize gurur dolu şanlı sayfalar ekleyen kahraman gazilerimizle ne kadar iftihar etsek azdır.
Aziz milletimiz Malazgirt’te, Kut’ul Amare’de, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve 15 Temmuz’da vatanımıza, kutsal değerlerimize ve milli birliğimize kast edenlere karşı verdiği bütün mücadelelerde “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi” diyerek şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutmuştur.
Unutmayalım ki, bu vatan, bir hilal uğruna toprağa düşen şehitlerin kanları ve canından geçen gazilerimizin fedakârlıklarıyla var oldu ve inşallah ilelebet var olacaktır. Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kasteden her türlü karanlık güce karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz.
İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan gazilerimizle birlikte, daha güçlü ve aydınlık yarınlar hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve millet için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de huzurlu ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
19 Eylül Gaziler Günümüz Kutlu Olsun.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum