Advert
as

Yaz Kur’an Kursu Heyecanı Başladı

Yaz Kur’an Kursu Heyecanı Başladı

Solhan’da yaz Kur`an kursları, “Gel Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla 20 Haziran’da başladı.

 

 

Her sene Müftülük tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, bugün başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Yaz Kur`an kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin amacına uygun, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için uygulamaya dair esaslar belirlenerek açıklandığı kaydedilen açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığınca açıklanan Yaz Kur’an Kursları uygulama esasları çerçevesinde 2016 Yılı Yaz Kur’an kursları 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Vatandaşlar çocuklarının kayıtlarını kendilerine en yakın camide bulunan görevliye yaptırabilecekler” denildi.

 

Kursların 3 dönemden oluştuğu belirtilen açıklamada, “Kayıtlar üç dönem halinde yapılacak. 1. dönem kayıtları 13- 26 Haziran, 2. dönem kayıtları 11- 24 Temmuz, 3. dönem kayıtları ise 1- 14 Ağustos`ta alınacak. 1. dönem yaz Kur`an kursları 20 Haziran- 15 Temmuz, 2. dönem kursları 18 Temmuz- 5 Ağustos, 3. dönem kursları ise 8- 26 Ağustos`ta gerçekleşecek” ifadelerine yer verildi.

 

Kitaplar Bu Yıl da Ücretsiz

Diyanet tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. “Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III” kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek. Yaz Kur'an kurslarına katılmak isteyen engellilere, her ilde en az bir cami ya da Kur'an kursunda eğitim verilecek.

 

Etkinlikler Düzenlenecek

 

Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar gibi programlar ile gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum