Advert
as

Cami Cemaatine Afet Eğitimi Verildi

Cami Cemaatine Afet Eğitimi Verildi

Bingöl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelleri tarafından Solhan Ulu Camii cemaatine afet eğitimi verildi.

 

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 2021 yılının ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edilmesi dolayısıyla AFAD Bingöl İl Müdürlüğü Afet farkındalık eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. AFAD Bingöl İl Müdürlüğü personellerinceafet eğitimlerinin önemi bir kez daha gözler önüne serilirken, gerçekleştirilen eğitimlerle vatandaşlar ilgili konular hakkında daha da duyarlı ve bilinçli hale getiriliyor. Belirlenen program ve gelen talepler doğrultusunda eğitimlerini sürdüren AFAD Bingöl İl Müdürlüğü ekipleri, Solhan İlçeUlu Camii cemaatine afet farkındalık eğitimi verdi.

 

Verilen eğitimde camii cemaatine bu bilgiler aktarıldı;

Afet durumlarında gerektiğinde evinizi daha güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edebilmeniz için öncesinde bazı hazırlıklar yapmalısınız.

 Tahliyenin başarılı olması için;

·         Önce çıkış yolları üzerinde bulunan ve tahliyeyi engelleyecek olan eşyaları kaldırın.

·         Ailece tahliye planı yapmalısınız. Bu planda kaçış yolları, dışarıda toplanma noktası ve ilk kurtarılacak olan eşyalar da yer almalıdır. Bu planı asmayı da unutmayın.

·         Evinize ve (varsa) aracınıza ait anahtarları herkesin görüp ulaşabileceği yere asın.

·         Çıkış yoluna herkesin görebileceği ve karanlıkta yansıtıcı özeliği olan (fosforlu) çıkış işaretleri yerleştirin.

·         Tahliye olurken vaktiniz varsa yapmanız gereken şey yaşadığınız yerlerin tesisatlarının kapatılmasıdır. Evimizde bulunan elektrik, su, gaz gibi tüm tesisatların yerlerini ve açma kapama pozisyonlarını öğrenmeliyiz. Şalterlerin açık ya da kapalı yönleri için karanlıkta da gösterir fosforlu etiketleri kullanabilirsiniz. Ayrıca siz evde olmadığınızda tesisatın kapatılması görevi diğer aile fertlerinin olacaktır. Onların da tesisatların yerlerini bildiğinden ve açık kapalı pozisyonlarında şüpheye düşmediklerinden emin olmanız gerekecektir. Aile Afet Planınızı yaparken bunları konuşup yerlerini öğreniniz ve öğretiniz.

·         Her altı ayda bir tahliye tatbikatı yapılmalıdır. Düzenli tatbikatlar size tahliye sırasında hız ve güvenlik sağlayacaktır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum