Advert
as

Solhan’da Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Uygulaması

Solhan’da Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Uygulaması

Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi tarafındanmobil çocuk sosyal hizmet uygulaması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi meslek elemanlarından Psikolojik Danışman Emrullah Demiral tarafından mobil çocuk sosyal hizmet uygulaması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya mobil çocuk sosyal hizmet uygulamasında görev yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Belediye Personellerinden oluşangörevliler katıldı.

 Mobil Çocuk sosyal Hizmet Uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Demiral; "Uygulama üç ana birimden oluşmaktadır. Bu birimler mobil ekip, mobil çocuk sosyal hizmet ve çocuklar güvende birimleridir. Mobil Ekip: saha çalışmasında tespit edilen sağlık, suça karışma, madde bağımlılığı gibi sorunlarla karşı karşıya bulunan sokakta çalışan çocukların eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması ve bu konuda farkındalık oluşturulması için gerekli bilgiler toplandıktan sonra çocukların aileleriyle görüşülerek öncelikle çocuklarını sokakta çalıştırmamaları konusunda ikna edildiği, devamında bu çocukların tekrar okula kazandırılmasını sağlayan uygulamadır. 
Mobil Çocuk Sosyal Hizmet uygulaması ile Okula devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski olan ve suça yönelme riski bulunan bu nedenle Sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocuklar tespit edilecek. Tespit edilen çocuklara yönelik rehberlik servisi, okul yönetimi ve sınıf  öğretmeni ile görüşmeler gerçekleştirilecek, çocuğun ihtiyaçları belirlenecektir. Ayrıca çocuğun ailesi ile de görüşmeler yapılacaktır. Görüşmeler sonrası çocuğun ve ailenin ihtiyaçları belirlenecek, ihtiyaçların giderilmesine yönelik gerekli mesleki çalışmalar gerçekleştirilecek veya ilgili kurum ve kuruluşlar ile gerekli koordinasyon sağlanarak harekete geçirilecektir. Çocuklar Güvende Programı: Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimlerince risk grubunda olduğu tespit edilen çocukların izlemeleri Çocuklar Güvende Programı kapsamında yapılacak olup izlemeleri yapılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir ise yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılında cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilk olarak 30 ilimizde uygulamaya geçirilen mobil çocuk sosyal hizmet birimi uygulaması programdan alınan olumlu geri dönütler sonucunda 81 ilimizde yaygınlaştırılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğümüz bünyesinde Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimi oluşturuldu. Oluşturulan birimimizin çalışma alanları ilçemizin dezavantajlı çocuklarının hayat standartlarının iyileştirilmesi, eğitim hayatına devam etmeleri ve çeşitli spor, sanat ve kültürel etkinliklere yönlendirilmesini kapsayacaktır.” Dedi.
Son olarak Özdemir; “Program çerçevesinde ilçemizin dezavantajlı bölgelerinden başlamak üzere 10 okul belirlenmiş her ay düzenli olarak bir okulumuzda çalışmalarımız, eğitim ve toplantılarımız devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum