Advert
as

EKMEĞE YÜZDE 40 ZAM GELDİ

EKMEĞE YÜZDE 40 ZAM GELDİ

Solhan’da bir süredir ekmeğe zam gelecek mi sorusu cevap buldu. Bugünden itibaren Solhan da bir adet 210 gr. Ekmek 1,75 kuruştan satılacak.

Un ve işçi maliyetlerinin artmasından sonra ekmekte bir süredir konuşulan zam bu sabah saatleri itibari ile ilçemizde de uygulanmaya başlandı. 

Son iki yılda ürünlere yapılan zamlar karşılığında ekmeğe zam yapmadıklarını belirten fırın işletmecisi,
Genel anlamda son iki yılda işçi maliyetlerinin yüzde 40’ın üzerinde, un fiyatlarının yüzde yüz, odun fiyatlarının yüzde elli civarında arttığını, kiraların her yıl zamlandığını dile getirerek bu maliyet yükselmelerinden kaynaklı en düşük girdi üzerinden yüzde 40’lık bir zam gerçekleştiğini söylediler.

Böylece Solhanlı vatandaşlar bugün itibariyle 210 gr. Somun ekmeği 1.75 kuruştan, 420 gram açık (pide) ekmeğini 3.50 kuruştan alıyor olacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum