Advert
as

'MUHTARLAR, HALKIN HİZMETİNDE OLAN TEMSİLCİLERDİR'

'MUHTARLAR, HALKIN HİZMETİNDE OLAN TEMSİLCİLERDİR'

Muhtarlar Günü münasebetiyle mesaj yayınlayan Vali Ekinci: "Muhtarlar seçimle işbaşına gelen ve her daim halkın hizmetinde olan temsilcilerdir. Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, hizmetlerin ücra köşelere ulaşmasını sağlayan en sağlıklı kanallardır."

Vali Kadir Ekinci, Muhtarlar Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynaklarının aktarılması hususunda 7 gün 24 saat çaba gösteren muhtarlarımızın hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla ‘19 Ekim' tarihi, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü' ilan edilmiştir. ‘Söz sahibi, seçilmiş, seçkin, özgür ve irade' gibi anlamlara gelen muhtar kelimesi, kendi kültürümüzün, hem kanaat önderi olma hem de yönetim konuları için geliştirdiği bir kavramdır. Yerel yönetimlerimizin en köklü örnekleri Köy ve Mahalle Muhtarlıklarıdır. Muhtarlar seçimle işbaşına gelen ve her daim halkın hizmetinde olan temsilcilerdir. Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, hizmetlerin ücra köşelere ulaşmasını sağlayan en sağlıklı kanallardır. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da kamu yönetimi anlayışının en temel dinamiklerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi üstlenmektedirler. Bizler de idareciler olarak muhtarlarımızla birlikte istişare ve fikir alışverişinde bulunarak Bingöl'ümüzün sorunlarına çareler üretiyoruz. Bu vesileyle milletimiz ve devletimiz arasında köprü vazifesi gören, kamu hizmetlerinin etkin şekilde köylerimize ve mahallelerimize ulaşmasında önemli bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum