Advert
as

KPSS Tercihleri Başladı

KPSS Tercihleri Başladı

Kamu Personel Seçme Sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecekleri kılavuz ile tercihlerini bugünden itibaren 1 Temmuz'a kadar yapabilecek.

 

 ÖSYM, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sıvanı girmiş adaylar için tercih işlemlerinin bugünden itibaren 1 Temmuz’da kadar devam edeceğini duyurdu.

 

Adaylar tercihlerini 22 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 1 Temmuz 2016 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

 

Tercih Ücreti 15 TL

 

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklar. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacak.

 

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecekler.

 

Adaylar, tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapabilecek olup tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

 

Mezun olunan program ile ilgili nitelik koşulunun karşılanmadığı bir sözleşmeli pozisyona tercihler arasında yer verilmesi ve yerleştirilme halinde ilgili kurum tarafından adayların ataması yapılmıyor.

 

Adayların, mağduriyete uğramamaları için tercihlerini internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinin durumlarına uygun olduğundan emin olmaları gerekiyor. Mezun olunan ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih edilen kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecek.

 

 

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/1 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum