Advert
as

İLK ŞAMPİYON OLARAK TARİHE GEÇTİLER

İLK ŞAMPİYON OLARAK TARİHE GEÇTİLER

Ayak Tenisi Federasyonu’nun kurulması ile Türkiye’de yapılan ilk kupa organizasyonunda Şampiyon Türkiye’de bir ilke imza atarak adlarını altın harflerle yazdıran sporcular, başarının devam etmesi için desteğin olması gerektiğini belirtip Avrupa’da Türkiyeyi temsil etme heyecanını yaşadıklarını aktardılar.

Türkiyede ilk kez düzenlenen ve ilk Türkiye Şampiyonu ünvanını elde eden Solhan Ayak Tenisi takımı sporcularından Serdar Demir, Cumali Kılınç, Muhittin Ülger ve takım Antrenörü Yunus Emre Kutlu gazetemizi ziyaret etti.
Takımın kuruluşundan Şampiyonluğuna hikayesinin anlatıldığı ziyarette, Ayak Tenisi branşının tanıtım ve destek konuları konuşuldu.
Solhan Gençlerbirliği Futbol takımında oynarken yollarının kesiştiği ve hala Gençlerbirliğinde futbol kariyerlerine devam eden Solhan Ayak Tenisi ekibinin Ayak Tenisi’nde de takım olma ve Solhan Ayak Tenisi takımının başarı hikayesini aynı zamanda Ayak Tenisi Bingöl İl Temsilcisi olan takım kaptanı Serdar Demir anlattı.
"BU GURURU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Sporcuları tanıtarak başarı hikayesini ilk günden anlatan Demir, şu ifadelere yer verdi: “Sporcularımızdan Cumali Kılınç beden eğitimi öğretmeni, Muhittin Ülger müzik öğretmeni, Furkan Yayan ise öğrenci. Ayak Tenisi Federasyonu kurulduğunda il temsilciliğini aldığımız ilk günde branşın tanıtımı için çalışmalara başladık. Öncesinde de arkadaşlarla aramızda maçlar yapardık ama federasyonumuzun kurulmasından sonra artık resmi müsabakaların olacağından takım olma yoluna girdik. İlk müsabakamızda ekipte farklı sporcular vardı ve onlar da Solhan Gençlerbirliğinden takım arkadaşlarımızdı. Federasyonumuz tarafından Alanya’nın ev sahipliği ile düzenlenen turnuvada 12 takım arasında Türkiye 3’üncüsü olduk. Bu heyecan ile ayak tenisini Solhan’a taşıyarak ilk yerel turnuva için çalışmaları başlattık. Solhan Belediyesinin katkılarıyla yaptığımız turnuvaya duyuru ile takımları davet ederek turnuvamızı yaptık. Branşı Bingöl’de de tanıtmak için Bingöl’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa 30 Ağustos Zafer Bayramı turnuvasını düzenledik. O turnuvada derece elde eden 3 takım ile Ayak Tenisi Türkiye Kupası bölge müsabakalarına katıldık. Bölge müsabakalarında da birinci olarak 20 takımın katılımıyla Denizli’de düzenlenen ayak tenisi Türkiye finallerine katıldık. Denizli’de de Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonu olduk. Bu başarı sonrasında Avrupa ülkelerinin katılacağı Avrupa Kupası için federasyonumuz tarafından davet edildik. Böylesi bir oranizasyonda şampiyon olarak bütün Bingöl’ü gururlandırdığımızı biliyoruz. Hedefimiz, bundan sonra daha çok çalışıp üstüne koyarak bu gururu yaşatmaya devam edeceğiz.”
“SPOR BİRLEŞTİRİCİ BİR ARACTIR”
Turnuva boyunca iyi ilişkiler kurduklarını belirten Demir, "KKTC'den gelen iki takım ile beraber 20 takım olarak Türkiye Kupası finallerine katıldık. Turnuva boyunca birbirimizi tanıdık, arkadaşlıklar edindik. Bu vesile ile 20 ilin temsilcilerine iyi izler bıraktık. Bütün takımlar aynı şehrin takımıymış gibi bir ortam vardı. Şampiyon olduğumuzda hep beraber kutladık. Turnuvanın üstünden günler geçmesine rağmen hâlâ ayak tenisi il temsilcileri, sporcular ve turnuvada bulunanlar sosyal medya hesaplarından takımımızı tebrik edip şampiyonluğumuzu kutluyorlar. Kilometrelerce uzaklıktaki şehirler ile sporu köprü olarak kullanarak dostluklar kurduk. Bu noktada sporun birleştirici bir arac olduğunu gördük. Sosyal medyada bizi her an destekleyen herkese ve bütün turnuvaların her anında yanımızda olduklarını hissettiren Solhan Gençlerbirliği yönetimine, Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan ve yaptıkları haberlerle tanıtımımıza destek olan Solhan Haber Gazetesi ailesine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"
Elde edilen bu başarıyla Türkiye tarihinde bir ilki başardıklarını aktaran şampiyonlar, bekledikleri sahiplenmeyi görmediklerini belirttiler.
Şampiyonlar; "Kupa maçlarında tanıştığımız bir çok takım daha önce Solhan'ın adını bile duymamıştı. Bizi zayıf halka olarak gören takımlar, bizimle çıktıkları maçlardan sonra bizi turnuvanın favorisi görmeye başladılar. Hatta bize o kadar güvendiler yarı finalde elenmelerine rağmen memleketlerine gitmeyi erteleyip son maçımıza kadar bekleyip şampiyonluk heyecanımızı ortak oldular. Böyle bir gururla Bingöl'e dönerken hayal kırıklığına uğradık. Türkiye tarihinde ilk defa yapılan bir turnuvada Bingöl takımı şampiyon oldu. Bingöl'e ait olan kupayı kendilerine getirdiğimiz sırada karşımızda hiç bir Bingöllüyü göremedik. Hatta takım arkadaşımız Furkan Yayan eğitimi için Amasya'ya gidecekken hemşehrileriyle bu gururu, bu heyecanı paylaşmak için uçak biletini iptal edip takım ile beraber gelmek istedi ancak hep beraber heyecanımızı Bingöl Havalimanı'na kadar yaşadık. Sonrası Solhan girişinde bizi karşılayan arkadaşlarımızla beraber şehire giriş yaptık. Böyle bir başarı başka bir il adına yaşanmış olsaydı onları ilin en üst temsilcileri; Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları karşılardı. Biz karşımızda bir kurum müdürü dahi bulamadık." şeklinde konuştular.
“AYAK TENİSİNE DESTEK VERİLSİN”
Şampiyonlar son olarak; “Bu gurur artık Bingöl’ün, Solhan’ın olarak kalacak. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa kupasında derece elde etmektir. Ancak ayak tenisinin tanıtılması ve ilerde Solhanlı ayak tenisi sporcu sayısının artması için bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Solhan Ayak Tenisi takımının elde edeceği başarıların herkesçe bilinmesi için gerekli desteğin verilmesini bekliyoruz.” dediler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum