Advert
as

BİNGÖL’DE KREM BAL ÜRETİMİ YAPILACAK

BİNGÖL’DE KREM BAL ÜRETİMİ YAPILACAK

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Projesi kapsamında Pilot Üniversite olan Bingöl Üniversitesi TTO ile Yunus Boğatekin Krem Bal Şirketi iş birliği ile Bingöl’de ilk defa krem bal üretimine başlanacak.


Bingöl Üniversitesi Bilgi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BÜBİN-TTO) ile Bingöl İŞGEM’de faaliyet yürüten Yunus Boğatekin Krem Bal Üretimi Şirketi arasında Know-How Sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşme kapsamında ilgili alanda uzman akademisyenlerin Danışmanlığında, BÜBİN-TTO İş birliği ile bilimsel temellere dayalı olarak krem bal ve çeşitlerinin üretimi gerçekleştirilecek. Sözleşme kapsamında, “Krem Bal ve Çeşitlerinin Üretimi” ana başlıkları ve bu alanda yapılacak olan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin artırılması, pazarlama, markalaşma vb. alanlardaki projeler ile ilgili taraflarca yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi amaçlandı. İş birliği kapsamında üretilecek ürünlerin analizleri ve gerekli Ar-Ge çalışmaları Arı ve Doğal Ürünler Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Gıda Mühendisliği Araştırma Laboratuvarlarında gerçekleştirilecek.

ÖNCELİKLİ YATIRIM HEDEFİ, KREM BAL ÇEŞİTLERİ
Firma temsilcisi Eyüp Boğatekin, “Bingöl İŞGEM bünyesinde kurmuş olduğumuz şirketimizin önceliği krem bal çeşitleri olacak. İlerleyen süreçte başka bal katkılı ürün üretimi de hedeflerimiz arasında. Gerekli yatırımlarımızı hazırlayarak üretime hazır hale geldik. Üniversitemiz iş birliği ile en kısa sürede üretime başlayacağız” ifadelerini kullandı.

"PİLOT ÜNİVERSİTE MEYVELERİNİ VERMEYE DEVAM EDİYOR"
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Pilot Üniversite seçildikten sonra yoğun bilimsel çalışmalara hız verildi. Programın kısa vadeli çıktıları olabildiği gibi orta ve uzun vadeli çıktıları da olacak. Oldukça önemli çalışmalar yaptık ve önemli sayıda ürün geliştirdik. Bundan sonraki süreçte Arı ve Arı Ürünleri ile Bitkisel Esaslı Ürünler alanında yatırımcılarımızı bekliyoruz. Daha önce sonuç odaklı Çapakçur Bal ve Uğur Gıda ile yaptığımız iş birliklerine bugün Ar-Ge ve bilimsel temelli ürün üretimine yönelik yeni bir iş birliğine imza atıyoruz. İş birliğimizin bölgemiz kalkınmasına katkı yapmasını ve her iki tarafa hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum