Advert
as

SOLHAN’DA 29 EKİM TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

SOLHAN’DA 29 EKİM TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Salonu’nda Cumhuriyet’in kuruluşunun 98'nci yıl dönümü için tören düzenlendi.

Solhan’da Cumhuriyetin kuruluşunun 98'nci yılı nedeniyle Kapalı Salonu’nda tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Kaymakam Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Halil Koç, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, İstiklal Marşının okunmasının ardından törende katılanları selamladıktan sonra Kaymakam Muhammed Çetin günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.
Kaymakam Muhammed Çetin; "Kıymetli Solhanlı hemşerilerim; bu yıl, Cumhuriyetimizin 98. yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bir hilal uğruna canını, malını, evladını feda eden cümle şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimiz, memleketimiz, Cumhuriyetimiz, sonsuza kadar hür yaşasın. Bayramımız kutlu olsun. Aziz, Solhanlılar! Türkiye Cumhuriyeti, 20. yüzyılda milletimizin kurduğu son devlettir. Bu devlet, kolay kurulmadı. Bu devleti; alnına kına yakarak, çocuğunu cepheye gönderen anlarımız, canıyla-kanıyla vatan savunmasına katılan babalarımız ve okuluna, sınıfına, gençliğine yüz çevirip, vatan için düşman üzerine atılan gençlerimiz kurdu. Ben aç kalayım yeter ki kahramanlarımız doysun diye; buğdayını, ekmeğini, yağını askere gönderen çiftçilerimiz, sırtında ağırlığınca mermi taşıyan kadınlarımız kurdu. Bu devleti; "Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." diyen; dedelerimiz, ninelerimiz, kahramanlarımız kurdu. Fikri, düşüncesi, etnik kimliği, mezhebi... Hiçbir ayrım gözetmeden, vatan için bir olanlar, birlik olanlar kurdu. Yokluk içindeydiler, darlık içindeydiler, zorluk içindeydiler. Lakin inançlarını kaybetmediler. İnandılar ve dünyanın en büyük ordularını yendiler. İmkansızlıklar içinde bize vatandaş olmaktan onur duyduğumuz bir devlet, bir Cumhuriyet hediye ettiler. Bugün, alnımız ak, başımız dik, Hak davamızı savunuyorsak... Bugün, mazlum milletlerin sesi olan bir devletimiz varsa; bu, Cumhuriyetimizi kuran, milli ruh, milli şuur, milli duruş sayesindedir. Yegâne kalemiz bu ruhtur. Bu, şuurdur, Bu ruhun yenemeyeceği düşman, bu şuurun aşamayacağı engel yoktur. Kıymetli Hemşerilerim! Türkiye Cumhuriyeti, yeryüzünde; İstiklal, hürriyet, kardeşlik, birlik ve medeniyet destanlarının sonuncusudur. Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek, muasır medeniyetlerin hepsini aşmak, hepimiz için milli bir ödevdir. Şüphesiz; gitmemiz gereken çok yol, aşmamız gereken ok engel ve canla başla yapılacak çokça işimiz var. Hiç kimse unutmasın, aklından çıkarmasın ki; yokluklar, darlıklar, zorluklar ve imkansızlıklar, varisi olduğumuz milletin, önünde engel değildir. Dün değildi, bugün değil, Allah'ın izniyle yarın da olmayacaktır. Değerli Vatandaşlarım! Cumhuriyet, milli vizyonumuzdur. Dikkatli gözler; Cumhuriyet vizyonunda, 1071'i, 1299'u, 1453'ü, en zor zamanlarda dahi, yeniden diriliş mücadelelerimizi ve bizi var eden zaferlerimizi; bu yolda hep birlikte, milletçe yazdığımız destanları görebilirler. Hamdolsun ki, bu kuşatıcı vizyon artık geleceğe uzanıyor. 2023, 2053, 2071, yakın, orta ve uzak gelecekteki milli hedeflerimize koşuyoruz. Cumhuriyetin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür vatandaşları olarak inşallah, yine hep birlikte, yine her birimiz bir ordu olacak, büyük işler başaracağız." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum