Advert
as

“ORGAN BAĞIŞI İLE GELECEĞE UMUT OLUN”

“ORGAN BAĞIŞI İLE GELECEĞE UMUT OLUN”

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerince 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ilçe merkezinde stant kurularak vatandaşlar bilgilendirildi.

Organ bağışı haftası etkinlikler çerçevesinde ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiği gibi Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Cuma namazı akabinde ulu camii karşısında kurulan stantta vatandaşlara konu hakkında bilgilendirmede bulunularak, vatandaşlara haftanın anlam ve önemine dikkat çekilmesi için baskılı tişört, şapka, kalem gibi ürünler hediye edildi.

18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini söyleyen İlçe Sağlık Müdürü Fırat Makta, “Organ bağışı; kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. Organ bağışı yapılmış olsa bile her ölümden sonra organ nakli mümkün değildir. Örneğin; kişi evde, sokakta, acil serviste veya hastanelerin herhangi bir servisinde ölmüş ise organları kullanılamaz. Yalnızca yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazına bağlı olarak ölen, yani beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organları nakledilebilir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır. 06.03.1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes Kalp, Kornea, Tendon, Karaciğer, İnce Bağırsak, Yüz ve Saçlı Deri, Böbrek, Kemik, Ekstremite (Kol,Bacak), Pankreas, Kas Dokusu, Üst Solunum, Akciğer, Kıkırdak, Üst Sindirim Yolları, Deri ve Uterus (Rahim) organları bağışlayabilir. Konuyla alakalı olarak vatandaşlarımız, Organ bağışı için İl Sağlık Müdürlükleri, Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Semt Polikliniklerine başvurabilir ayrıntılı bilgi de alabilirler.” dedi.

Son olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Haydi Bingöl Aşı’ya” çağrısını hatırlatan Makta, “Tedbirler ve aşıyla Covid-19’u aşıyoruz. 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız, hastanelerimizde, Aile Sağlık Merkezlerimizde ve Mobil aşı uygulama noktalarında randevusuz olarak Covid-19 aşılarını yaptırabilirler. Sonuca yakın tek çözüm aşı, Sağlıklı günler için Haydi Bingöl Aşı’ya, Haydi Solhan Aşı’ya” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum