Advert
as

PSİKOEĞİTİM ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖZEL BİREYLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

PSİKOEĞİTİM ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖZEL BİREYLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimi görevlilerince belirlenen bir özel gereksinimli çocuk ile yaşlı bir vatandaş evinde ziyaret edildi.


Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birim sorumlusu Psikolojik Danışman (PDR) Emrullah Demiral tarafından Solhan’da bulunan okullarda dezavantajlı öğrenciler, psikososyal gelişimlerini desteklemeye yönelik psikoeğitim etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli çocuklar ve yaşlı ziyaretleri planlandı. 
Bu kapsamda Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu’ndan öğrenciler, öğretmenler ve kuruluş personelleri, belirlenen bir özel gereksinimli çocuk ve yaşlı bireyin evine ziyaret gerçekleşti.
Konuya dair açıklamalarda bulunan Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir; “Bakanlığımız hizmet modüllerinden Engelli ve Yaşlı, Şehit Yakınları ve Gaziler, Çocuk Hizmetleri, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri ve Mobil Çocuk Sosyal Hizmet birimlerimiz tarafından desteklenen ilçemiz vatandaşlarının her türlü riskten korunması ve çocukların yüksek yararını sağlamaya yönelik çalışmalar geliştirmeye özel önem vermekteyiz. Mobil Çocuk Sosyal Hizmet birimimiz ilçemizin dezavantajlı kesimlerine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Dezavantajlı kesimlerin toplum yararı gözetilerek gelişimlerini sağlamaya yönelik çalışmalar planlanmaktadır. Bu kapsamda Mobil Çocuk Sosyal Hizmet birimimiz İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak hem sokakta, hem de okullarda birebir görüşmeler yapılmakta olup müdürlüğümüzde görevli meslek elemanları tarafından dezavantajlı vatandaşlarımızın ihtiyaçları belirlenerek işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara gerekli rehberlik ve yönlendirme yapılmaktadır.” dedi.  
Bu tarz etkinliklerle birlikte öğrencilerin psikososyal gelişimlerini hedeflediklerini belirten Özdemir, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmayı hedeflediklerini, çocukların her türlü riskten korunması ve çocukların yüksek yararını sağlamaya yönelik çalışmalar geliştirmeye özel önem verdiklerini aktardı.
Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerin yaşlı teyze ile güzel vakit geçirdiklerini ve kendisine çeşitli hediyeler verdiklerini söyleyen Özdemir, yaşlı teyzenin de öğrencilere ikramda bulunduğunu aktarıp teyzenin ziyaretten memnun kaldığını ve bu tür ziyaretlere ihtiyaç duyduğunu aktardığını ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum