Advert
as

REKTÖR ÇAPAK, İHTİSAS ÜNİVERSİTELERİ PERFORMANS İZLEME VE TECRÜBE PAYLAŞIM TOPLANTISINA KATILDI

REKTÖR ÇAPAK, İHTİSAS ÜNİVERSİTELERİ PERFORMANS İZLEME VE TECRÜBE PAYLAŞIM TOPLANTISINA KATILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığı tarafından yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı" kapsamında, 22 üniversite rektörüyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde bir araya geldi. Toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz katıldı.


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen ihtisas üniversiteleri toplantısına; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın da aralarında ulunduğu 22 Üniversite rektörü katılım sağladı.

İHTİSAS ÜNİVERSİTELERİNE 7 ÜNİVERSİTE DAHA KATILDI
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış konuşmalarının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda yer alan Üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla belirli aralıklarla toplantılar düzenlediklerini ifade etti. Salgın nedeniyle uzun süre ara verilen buluşmalara Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK'ün "kalite, çeşitlilik, farklılık ve bölgesel gelişme odaklı" bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediğini vurguladı. Üniversitelerin program çerçevesinde, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif rol oynamalarının hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Özvar, Batman, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karamanoğlu Mehmet Bey, Munzur ve Hacı Bektaş Veli Üniversitelerini de yeni ihtisas üniversiteleri olarak açıkladı.

‘ARI VE ARI ÜRÜNLERİ ALANINDA BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’
Toplantıda söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite faaliyetleri hakkında bilgi vererek, ‘Bingöl Üniversitesi olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda Arı ve Arı Ürünleri alanında başarılı çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermekteyiz. Özellikle 100/2000 YÖK Doktora bursları kapsamında öğrencilerimiz var. Bizlere her zaman destek olan YÖK Başkanımız Erol Özvar’a, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Naci Gündoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Tolga Balcı’ya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek’e, toplantıya katılan rektörlerime ve katılımcılara teşekkür ediyorum’ dedi.

Program, ihtisas Üniversitesi Rektörlerinin ihtisaslaşma faaliyetlerine ilişkin karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımıyla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum