Advert
as

Kaymakam Okumuş’tan Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Kaymakam Okumuş’tan Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Kaymakam Fatih Okumuş, ilçemizdeki şehit aileleri ve gaziler için Solhan Öğretmen Evinde iftar yemeği verdi.

 

Solhan Öğretmen Evinde şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında konuşan Kaymakam Fatih Okumuş, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten onur duyduğunu söyledi.

 

Kaymakam Okumuş,” Bugünkü iftar programına katıldığınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Tabi şehitlik, gazilik, vatan bu üç mübarek kavram birbirleriyle yakından irtibatlı kavramlardır. Malumlarınız olduğu üzere Bakara Süresinde Allah Teale şöyle buyurur;“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz bilemezsiniz.”der. Tabi ki şehitlik, Peygamberlikten sonraki makamdır. Şehitlere sorulsa tekrar dirilip tekrar Allah’ın davasında çarpışıp tekrar şehit olmak isterler. Gazi olmak ise yine şehitlik gibi yüce mertebelerden biridir.”dedi.

Konuşmasının devamında Okumuş,”Dolayısıyla bu şehitlik, gazilik dışında bunları anlamlandıran kutsallıklardır. Şair; Malumunuz “Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!”diye söylemiştir. Tabi diğer yandan ülkemiz içeriden, dışarıdan birçok tehditle ve terör örgütleriyle maalesef karşı karşıyadır. Bunlardan bir tanesi de Pkk terör örgütüdür. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bu mücadele sonunda akrabaları şehit olmuşlar, bizzat kendileri gazi olarak kalmışlar. Özellikle Pkk terör örgütüyle inşallah devletimiz sonuna kadar mücadele edecektir. Bu konuda biz devlet nezdinde özellikle kararlılık görüyoruz. Bu anlamda siz şehit yakınları, aileleri ve gaziler müsterih olabilirsiniz. Biz bu vesileyle bu programa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şehit yakınlarımızın her birine Cenab-ı Allah’tan huzurlu sağlıklı bir ömür diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

İftara, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü Hasan Soydaş, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu ve şehit aileleri katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum