Advert
as

Kiğı, Yaklaşık 100 Defa Sallandı

Kiğı, Yaklaşık 100 Defa Sallandı

Merkez üssü Kiğı Açıkgüney Köyünde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede 100 artçı sarsıntı meydana geldi.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nden alınan bilgiye göre saat 01.27`de merkez üssü Kiğı İlçesi Açıkgüney Köyü olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Zeminden 5 kilometre derinlikte meydana gelen ve AFAD`ın büyüklüğünü 5,3 olarak açıkladığı deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Büyük sarsıntının ardından Kiğı İlçesi’ne bağlı Açıkgüney, Yazgünü ve Çiçektepe Köylerinde yaklaşık 100 artçı sarsıntı meydana geldi. Sarsıntılarda yaklaşık 50 ev zarar görürken can kaybı yaşanmadı.

Evleri zarar gören aileler okullara yerleştirildi. 5.5 şiddetindeki deprem, Solhan’da da hissedildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum