Advert
as

TAŞKIN SU KANALI MENFEZİ TAMAMLANDI

TAŞKIN SU KANALI MENFEZİ TAMAMLANDI

Solhan İlçe merkezinde yıllardır sorun haline gelen taşkın su kanalı projesi, Karayolları ekipleri tarafından çarşı merkezine yapılan kapalı menfez çalışmaları tamamladı. Yaklaşık bir aydır D-300 Karayolu çarşı merkezinde tek şerit hizmet veren yol bugün itibariyle açıldı.


Solhan’da iki mahallenin sınırlarında bulunan taşkın su kanalı çalışmaları devam ediyor. 
Yıllar önce ilçe merkezinde yapılmış olan taşkın su kanalı, Solhan’ın kuzeyinden gelen sel taşkınları neticesinde hasara uğrayan, etrafa rahatsız edici kokular yayarak çevre sakinlerini rahatsız eden taşkın su kanalı projesinin öncelik verilen önemli ayağı ana yol menfez çalışması tamamlandı.
Kanalın başlangıç noktası olan Boğlan Mahallesi ve Halime Pınar Mahallelerinin kuzey kısmında çalışmalar devam ediyor.Mahalle arasında iki menfezin tamamlandığı kanal boyu 8 menfezin yapılacağı öğrenildi.
Karayolları tarafından çarşı merkezinde yapılan 44 metre uzunluğundakimenfezin yapım sürecinde kapatılan ana yol, çalışmaların tamamlanmasıyla çift şerit olarak açıldı.
Hava koşullarının engel olmayacağı sürece mahalle aralarında çalışmaların devam edeceği öğrenilirken, kışın etkili olmasıyla çalışmaların önümüzdeki yıl devam edeceği öğrenildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum