Advert
as

KUBBET-ÜS SAHRA MESCİDİ TAMAMLANDI

KUBBET-ÜS SAHRA MESCİDİ TAMAMLANDI

Solhan’da yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan Kubbet-üs Sahra mescidi tamamlandı. Başkan Yıldız, Mescidin ibadete açıldığını, vatandaşların temiz hava alabilmeleri için mescit bölgesinde yeşil alan ve kamelyalar kurduklarını belirterek bu ve benzeri çalışmaların devam edeceğini aktardı.


Boğlan Mahallesi Mini Terminal yanında yapımına başlanan Kubbet-üs Sahra Mescidi ve çevre düzenlenmesi tamamlandı.
Daha önce ilçe mezbahanesi olan alan, eski görüntüsünden uzak huzur veren bir alana dönüştü. İlçe halkı ve mahallelinin oturup zaman geçirebilecekleri yeşil alan ve ortasına mescit yapıldı. Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete açılan mescit ve parkı incelemede bulundu. Başkan Yıldız, incelemelerin ardından alanın dönüşümü, mescid ve park hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.
“ŞUAN VATANDAŞLARA AÇIK BİR ŞEKİLDE HİZMET VERİYOR”
Kubbet-üs Sahra Mescidi’nin yapım sürecini anlatan Başkan Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz burası daha önce ilçe mezbahanesiydi. Dolayısıyla mezbahane yeri sıkıntılı olunca mezbahaneyi buradan kaldırmak durumunda kaldık. Bu alanı değerlendirmek için de böyle bir karar aldık. Kubbet-üs Sahra biliyorsunuz müslümanlar için gerçekten değerli bir yere sahip. İçimde bir ukteydi acaba bunu Solhan’da yapabilirmiyim diye. Doğrusu çok araştırdım en son Yozgat’ta bir firmanın bunu yapabileceğini gördük. Gittik görüştük anlaştık işte Solhan’ımıza bu mescidi kazandırmak için girişimlere başladık. Yaklaşık iki ay önce çalışmalara başlandı Elhamdulillah kısa sürede de bitirdik. Şuan vatandaşlara açık bir şekilde hizmet veriyor. Çimlerimiz ekildi, ağaçlarımız dikildi, kamelyalarımız kuruldu. Bizim amacımız zaten buydu, Solhan’ımızı devralırken vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek, vatandaşlarımızın çocuklarıyla nefes alabilecekleri, oturabilecekleri alanlar oluşturabilmekti. Dolayısıyla bu da onlardan birtanesiydi. Gerçekten çok güzel oldu. Ben ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu ve benzeri projeleri Solhan’ımıza kazandırmak için gayretlerimiz-çabalarımız olacaktır. Solhan halkına en iyi hizmeti verebilmek için gayret-çaba sarf ediyoruz.” 
YEŞİL ALAN 100 BİN METRE KAREYE ÇIKARTILDI
Yeşil alan oluşturmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yıldız, “Amacımız her mahallemizin her noktasına bu ve benzeri projeleri geliştirip vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Bazen imkan ve yer konusunda sıkıntılar olabiliyor. İnşallah boş alan buldukça bu projelerimizi oralarda gerçekleştirmek için orada her türlü gayreti çabayı ortaya koyacağız. Çünkü bütün ilçemiz bu ve benzeri projeleri hak ediyor. İnanın biz geldiğimizden beri yeşil alan noktasında cidden önemli mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Biz geldiğimizde Solhan’da 6 bin metre kare yeşil alanımız vardı, şuan rabbime şükürler olsun 100 bin metre kare civarına çıkarttık yeşil alanlarımızı. Allah bir aksilik vermezse inşallah önümüzdeki yıl içinde de en az bir parkı hayata geçiriyoruz. O da 2 bin küsür metrekarelik bir alan. Yine meteoroloji bahçemizde biliyorsunuz; bazı sorunlar yaşamamıza rağmen devam etmekte olan projemiz 2022 yılında hayata geçirerek orayı da vatandaşlarımızın nefes alacakları bir alan olacak şekilde tertipliyoruz. Solhan’ın her mahallesi en ücra köşesindeki vatandaşımıza bile ulaşmak için bütün gayretlerimizi ortaya koyacağız. Her biri bu hizmetlerden faydalanmayı hak ediyor. Bizim de görevimiz budur. Vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırıcı ve yaşam kalitesini yükseltici projeleri hayata geçirmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah gayret ve çabalarımızı ortaya koyacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum