Advert
as

SOLHAN’DA KANAL BOYU YAPILACAK

SOLHAN’DA KANAL BOYU YAPILACAK

DSİ tarafından Solhan’da yapılacak olan taşkın su kanalı üstü açık bir şekilde bırakılarak belediye tarafından yapılacak bazı dokunuşlarla Malatya’da benzeri olan Kanal Boyu’na dönüştürülecek. Başkan Yıldız, Solhan’ın yüz yıllık sorunu olarak gördüğü bu sorunu yapacakları bazı çalışmalarla cazibeli bir yere dönüştüreceklerini belirtti.

Solhan’da iki mahallenin sınırları içinden geçen taşkın su kanalı çalışmaları devam ediyor. DSİ tarafından bu yıl çalışmalarına başladığı taşkın su kanalı daha önce bazı noktalarda yapıların altından geçtiği için güzergahı değiştirilerek çarşı merkezinden geçişi sağlanıyor. Caddenin tam ortasıdan geçecek kanalın DSİ tarafından üstü açık bir şekilde bırakılacak. Kanalın çirkin bir görüntü oluşturmaması için Solhan Belediyesi bununla ilgili proje yaparak kanalı görsel güzelliğe kavuşturacak. Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız yapacakları proje hakkında gazetemiz aracılığıyla bazı bilgiler verdi.
“SOLHAN BU YÜZ YILLIK SORUNUNDAN KURTULMUŞ OLACAK”
DSİ taşkın su kanalı sorununun Solhan’ın belki yüz yıllık sorunu olduğunu belirten Başkan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “DSİ taşkın su kanalı bir çok vatandaşımızın binasının altından geçtiği için vatandaşlarımızın o binalarını yıkıp yeniden yapma gibi bir şansı yoktu. Uzun süredir uğraşıyorduk DSİ kanalını o binaların altından çıkartmak için. En son hamd olsun bu sene başardık. İhalesi yapıldı. Biliyorsunuz DSİ taşkın su kanalı bu son yönetmelikle birlikte açık olma zorunluğu var. Sellerden zarar gören vatandaşlarımızın en azından o zararlarını minimize etmek için muhakkak açık olması yönünde bakanlar kurulu kararı vardı. Bizde buna razı olduk. Şimdi açık bir şekilde çarşının içinden geçecek ve aşağıda hapaçur deresine aktarılacak. Solhan bu yüz yıllık sorunundan kurtulmuş olacak. Dolayısıyla oradaki esnaf ve işyeri sahipleri vatandaşlarımızın da mekanlarını yıkıp daha güzel daha modern mekanlar yaparak inşallah ilçemizi o manada daha sağlıklılaştıracaklar. Bizde bu ve benzeri projelerde hep vatandaşlarımızın yanında olduk bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz.” 
“CAZİBELİ BİR YERE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Kanalın açık olan kısmıyla ilgili Belediye olarak şuan çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Orayı o haliyle bırakmamak adına inşallah süsleyerek esnaflar arasından patika köprüler yapmak suretiyle geçişlerini sağlayacağız. Ve yine Bingöl’deki viyadüğümüz gibi inşallah orayı saksı çiçeklerle desteklemek suretiyle güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Çünkü çarşının göbeği biliyorsunuz orası Solhan’ın tarihi ve Solhan’ın merkezi bu hepte öyle olacak. Bizde bunu yaşatmak için inşallah kanal bittikten sonra belediye olarak kanal boyunca peyzaj ve benzeri çalışmalar yapmak suretiyle ve aktarabilirsek bir yerden kanalın içine su aktararak orayı cazibeli bir yere dönüştüreceğiz. İnşallah bu proje Solhan’ımıza hayırlı uğurlu olur. Özellikle yıllardır sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızı da rahatlatmış olacak. O vatandaşlarımızda orada daha verimli daha sağlıklı güzel binalar yapmak suretiyle hem Solhan’ımızın tarihini, kültürünü yaşatacak hem de burayı ilelebet Solhan’ın merkezi haline hep birlikte getirmiş olacağız. Kanalın ölçüsü 2 metre derinlik 2 metre genişliktir. Bu standarttır. Halime Pınar ve Boğlan Mahallelerinin birbirine bağlayan noktadan başlamak suretiyle inşallah Yeni Mahallemizde bulunan hapaçur deresine bağlantı sağlanacak. Çarşı merkezinde mevcut yol iyiye bölüneceğinden yol tek şerit haline gelerek bir gidiş bir geliş şeklinde sağlanacak. Orada da esnafımıza bir avantaj sağlanmış olacak. Nerden baksanız her esnafımızın önünde 3-4 araç park ediyor adamların dükkanı neredeyse görünmüyor. Bu vesile ile yol tek şerit olacak ve orada artık araç parkı yapılamayacak. Sadece geçişler sağlanacak. Bu manada esnafımızda rahatlamış olacak diye düşünüyorum. Bu projemiz Solhan'mıza hayırlı uğurlu olsun. Tekrar söylüyorum bu sorun Solhan’ımızın yüz yıllık sorunuydu rabbime şükürler olsun bu da bize nasip oldu. İnşallah seneye bitirip bu konuda da Solhan’ımızı rahata kavuşturmuş olacağız.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum