Advert
as

TAVZ BALI BİRİNCİ, HAZARŞAH BALI İKİNCİ OLDU

TAVZ BALI BİRİNCİ, HAZARŞAH BALI İKİNCİ OLDU

Şifa kaynağı Bingöl balının tanınırlığının arttırılması çerçevesinde 2018 yılından bu yana Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bingöl Bal Yarışmasının sonuçlarına göre Tavz balı birinci ve Hazarşah balı ikinci oldu.

Şifa kaynağı Bingöl balının tanınırlığının arttırılması çerçevesinde  2018 yılından bu yana  Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bingöl Bal Yarışmasının sonuçları açıklandı.
Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı.
“Toplam 60 (altmış) üreticimizin başvuru yaptığı yarışmada alınan bal örnekleri gizlilik ve titizlikle değerlendirilmiş olup 4. Geleneksel Bingöl Bal Yarışmasının kazananları şu şekildedir:
Genç /Tavz Bölgesinden - Zeki ÇİFÇİ
Solhan/ Hazarşah Köyü- Ali ESİM
Merkez / Çobantaşı Köyü - Mehmet KORKUTATA
Dereceye giren üreticilerimizi tebrik ediyoruz. Üreticilerimizin sertifikaları ileri bir tarihte düzenlenecek olan törenle takdim edilecektir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum