Advert
as

BOĞLAN MAHALLESİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

BOĞLAN MAHALLESİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Boğlan Mahallesi Muhtarı Fırat Arı’nın organize ettiği Boğlan Mahallesi istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda mahalleye yapılan hizmetler konuşulurken, sorunlar ve talepler görüşüldü.


Boğlan Mahallesi sakinlerinin sorunları ve taleplerinin konuşulduğu istişare toplantısına Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, İlçe Orman İşletme Şefi Mehmet Döner, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Rıza Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Çalışan ile mahalle sakinleri katıldı.
Programa katılan vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Boğlan Mahallesi Muhtarı Fırat Arı, mahalleye yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, mahallenin başlıca taleplerini de dile getirdi. 
Yapılan hizmetler için belediye Başkanına teşekkür eden Muhtar Arı bazı sorunları dile getirerek, “Mahallemizde bulunan vatandaşlarımın özellikle tapu sıkıntıları var. Bu tapu sıkıntıları için parselasyon ne zaman yapılacak, ne zaman hak sahibi olunacak? Özellikle Boğlan Mahallemize doğalgaz veriliyorsa mahallenin tamamına verilsin, verilmiyorsa hiç verilmesin daha iyi. Kimse kusuruma bakmasın insanlar arasında ayrım yapmayalım. Arakonak’tan gelen kanalizasyon mahallemizin ve ilçemizin büyük bir sorunu, Arakonak Belediye Başkanımıza dilekçe vermiştim. Özellikle Boğlan Mahallesi sakinleri olarak özellikle Milletvekillerimize, İlçe Başkanına, Belediye Başkanına, İl Meclis Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine durumu iletmiştim, kavşaktan dolayı gerçekten çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Hakkımızı kimse savunmuyor. Bunun örneği bende olduğu için rahatlıkla konuşabilirim. Muş’ta elli altı kavşak var, Bingöl’de yirmi iki kavşak var, Elazığ’da yetmiş kavşak var. Diğer Milletvekilleri İllerini temsil ettikleri zaman neden onlar kendi kavşaklarında sorun yaşamıyorlar. Neden benim Solhan halkım bu sorunları yaşasın.” ifadelerine yer verdi.
YILDIZ, “DOĞALGAZ BÜYÜK BİR NİMET...”
Öncelikle katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise;“Bizlerde iki dönem sizlerin teveccühlerinizle seçildik. Sizlere hizmet için buradayız. Sizlere günlük yaşamını kolaylaştırıcı yaşam kalitenizi artırıcı projeler hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Tabi zaman zaman bu yollarda sıkıntılarla problemlerle karşılanabilme olanağı ile doğuyor. Bu bakımdan elbette eksik kaldığımız yönlerimizden dolayı sizlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Onları yeniden tamamlamak için bütün gayretlerimizi çabalarımızı ortaya koyacağız. Bu 8 yıl süre içerisinde Solhan’a birçok sıkıntısını problemlerini sizlerin desteği ile birlikte çözmüş olduk. Bugün gelinen nokta da değerli arkadaşlar biz doğalgazı konuşuyorduk. Gerçekten doğalgaz büyük bir nimet, özellikle kömür noktasındaki maliyetleri yükselme açısından doğalgazın daha çok kıymeti anlaşılmaya başladı. O yüzden bütün vatandaşlarımızın bir an önce bu hizmetten faydalanabilmesi için ayrıca bir gayret çaba sarf ediyoruz. İnşallah onu da en kısa zamanda çözmüş olacağız. Biz Solhan’da Belediye’ye başladığımız zaman sadece 3 bin metre kare yeşil alanımız vardı. Elhamdülillah şu anda Solhan’da yaklaşık 100 bin metre kareye yaklaşan bir yeşil alanımız var. Yine bunun yanında üst yapı, noktasında %95’i üzerinde üst yapımızı tamamlamış bulunmaktayız. Alt yapı noktasında da yine o oranda alt yapılarımızı bitirmiş durumdayız. Ama malumunuz biliyorsunuz birçok kurum farklı çalıştığı için yapmış olduğumuz üst yapılar zaman zaman deforme oluyor. Buda bizim işimizi de zorlaştırıyor. Bu noktada vatandaşlarımıza da ciddi sorumluluk düşüyor, lütfen sahip çıkalım. Tüm hizmetler sizler için yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum