Advert
as

‘Ezanı Güzel Okuma’ Bölge Birincisi Bingöl

‘Ezanı Güzel Okuma’ Bölge Birincisi Bingöl

Doğu Anadolu Bölgesi ‘Ezanı Güzel Okuma’ yarışmasının finali Bingöl'de gerçekleştirildi.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Camiler haftası ve din görevlileri haftası' nedeniyle personelleri arasında yapılan ‘Ezanı Güzel Okuma’ yarışmasının Doğu Anadolu Bölgesi finali Bingöl'de gerçekleştirildi. Kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, Bingöl il müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde ‘Ezanı Güzel Okuma' becerilerini gösterdiler. Bingöl merkez Ulu Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya;  Bitlis, Iğdır, Hakkâri, Muş ve Bingöl ilinden katılan yarışmacılar jürinin gözetiminde çeşitli makamlarla Ezanı okudular.

Yarışmada ilk üçe girenler şöyle sıralandı: “Bingöl ilinden İmam-Hatip Atalay Deveci birinci, Iğdır’dan İmam-Hatip Halil Osman Mutlu ikinci, Bitlis'ten İmam-Hatip Mehmet Bal üçüncü, oldu.

Program ile ilgili açıklamada bulunan Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitim şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Camiler haftası ve din görevlileri haftası' nedeniyle kendi personelleri arasında çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu vesileyle din görevlilerinin moral ve motivasyonunu artırmak ve görev heyecanlarını tazelemek adına önce il birincileri seçmek kaydıyla Diyanet işleri başkanlığı ‘Güzel Kur’anı Kerimi okuma’ , ‘Ezanı Güzel Okuma’, ‘Hafızlık’ yine ‘Hutbeyi Etkili ve Güzel Okuma’ yarışmaları ve ayrıca bayan ve erkek din görevlileri arasında Hafızlık yarışmaları ayrı kategorilerde yapılmaktadır.”dedi.

‘Ezanı Güzel okuma’ yarışması Doğu Anadolu Bölge finali birinci Bingöl’den

Bugün Bingöl'de kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, burada  ‘Ezanı Güzel okuma' yarışmasının Doğu Anadolu Bölgesi finali gerçekleştirildiğini belirten Aydoğdu, “Yarışmaya 7 ilden iki ilimiz hariç 5 ilden yarışmacılar katıldı. Yarışma sonucu Bingöl ilinden İmam-Hatip Atalay Deveci birinci, yine birbirine puanları yakın olan Iğdır ile Bitlis il’lerinden gelen arkadaşlarımızdan biri ikinci ve diğer arkadaşımızda üçüncü oldu. Birinci arkadaşımız Adana'da bölgeyi temsilen gidecek, şimdiden kendisine başarılar diliyoruz. Bu Kur'an ayında burada güzel bir Ezan ziyafeti sunan tüm yarışmacı hocalarımıza teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

 “Bu yarışmanın kaybedeni yoktur”

Yarışmada birinci olan Bingöl ilinden İmam-Hatip Atalay Deveci de,  “Bingöl ilimizi temsilen yarışmaya katıldım. Güzel bir yarışma oldu. Cenabı Allah bizleri layık eylesin. Rabbim Kur'an ve Ezan âşıklarının sayısını artırsın inşallah. Bu yarışma Bingöl'e huzur ve bereket katsın. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Bu davaya gönül veren herkes birincidir. Daha önce muş ilinde yapılan yarışmada birinci geçen yıl Siirt’te de ikinci oldum.  ” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum