Advert
as

KAVŞAK KAZALARI BAŞLADI

KAVŞAK KAZALARI BAŞLADI

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, yoldaki gizli buzlanma nedeniyle kayan pikabın takla atması sonucu şoför yaralandı. Muhtar Arı, “Kavşak sorununa çözüm getirilmesi için ölümlü kazalar mı bekleniyor.” dedi.


Kaza, sabah saatlerinde, Muş yolu Solhan şehir çıkışında meydana geldi. Plakası öğrenilmeyen pikabın yönetimindeki M.Y yoldaki buzlanma nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Araç, takla atarak yol kenarındaki duvara çarptı. Kazada yaralanan M.Y, çevredekilerin haber vermesi üzere olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Solhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“ÖLÜMLÜ KAZALAR MI BEKLENİYOR”
Kaza mahaline gelen Boğlan Mahalle Muhtarı Fırat Arı, “Kavşak sorununa çözüm getirilmesi için ölümlü kazalar mı bekleniyor.” dedi.
Muhtar Arı, “Solhan’ın sorunu haline gelen bu kavşak sorununu her yıl sayısızca kez dile getiriyoruz. En son yaklaşık iki ay önce sesimizi duyurmaya çalıştık ancak üzerinden geçen bu zaman içinde henüz bir geri dönüş yapılmadı. Bölgede yılda yaklaşık 20 kaza meydana geliyor. Bu yıl mevsimlerin geç değişmesi nedeniyle kazalar geç başlamış olsa da karların yağmasıyla kazalar meydana gelmeye devam edecek. Bugün ki kazanın oluş şekline bakılırsa pikap yerine bir otomobil olmuş olsaydı içinde en az 3-5 kişi olurdu ve bunlardan sağ kurtulan bile olmazdı. Gizli buzlanmanın olduğu noktada kavşak olduğu için ufak bir manevrada sürücü direksiyon hâkimiyetini kaybedip kazaya sebebiyet verebiliyor. Kaza meydana geldikten sonra kazayla ilgilenen bütün birimler ölümle sonuçlanmaması için zamanla yarışıyorlar. Bir can bu kadar basite alınmamalı. Bunların yaşanmaması için yapılması gereken şey kavşak sorununa çözüm getirmek ancak bunun ertelenmesiyle daha ağır sonuçlara mal olabilir.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum