Advert
as

SOLHAN BELEDİYESİ TEKSTİL FABRİKASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

SOLHAN BELEDİYESİ TEKSTİL FABRİKASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Solhan Belediyesi tarafından 300 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının temeli atıldı. 5 milyon TL maliyeti olan tekstil fabrikasının 2022 yılı içinde tamamlanıp faaliyete geçeceği belirtildi.

Solhan’da en az 300 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası için ilk kazma vuruldu.
Boğlan Mahallesi sınırlarında 10 bin metrekare alan üzerinde 3 bin metrekare kapalı alan olarak yapılacak fabrikanın çalışmaları başlatıldı. İlk kazma aşamasında Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız yüklenici firma sahibi ve şirket elemanları ile bir araya geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yıldız, firma sahibinden bilgi aldı.  
“EN AZ 300 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
Solhan’da işsizliği bitirme seviyesine getirmek için bu ve benzeri projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizde işsizliğin önüne geçmek için her zaman çalışmalar yapıyorduk. Daha fazla istihdam oluşması için geçmiş yıllarda Solhan’da açılan tekstil fabrikalarına destek verdik. Solhan’da tekstil noktasında potansiyel olduğu için bu noktada bir proje yaparak bakanlığa sunduk. Ticaret Bakanlığı projemizi değerlendirdi. Solhan’daki tekstil potansiyeli göz önünde bulundurularak bakanlığımız projemize destek verdi. Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak projemizin 4 milyonu Ticaret Bakanlığı tarafından 1 milyonu ise belediyemiz tarafından karşılanacak. Projemiz kapsamında yapılacak tekstil fabrikamız toplam 10 bin metre kare alan üzerinde yapılacak. 3 bin metrekare kapalı alan, boş alanlar peyzaj ve çevre düzenlenmesi yapılacak. Aynı zamanda sosyal tesis konumuna gelecek. Bu belediyemizin en az 300 kişiyi istihdam edeceği, aynı zamanda bu proje kapsamında istihdam sayısını bin kişiye çıkartmayı hedefliyoruz. İnşallah çok güzel bir proje olacak. Projemiz ile Solhan halkımıza iş imkanı, istihdam yaratmış olacağız. Bu projemiz vesilesiyle işsiz kardeşlerimize kendi kapılarında çalışarak ekmeklerini kazanma fırsatı sunmuş olacağız. Biz geldiğimizden beri bu ve benzeri projeler ile Solhan’ımızın geleceğini teminat altına almak için çaba gayret sarf ediyoruz. Bu projemiz de bunlardan bir tanesi. Başta Ticaret Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün ilk kazma vuruldu. Yaklaşık bir hafta içinde tesviyesi tamamlanıp alt zemini yapılacak. Allah nasip ederse 2022 yılı içinde tekstil fabrikamız tamamlanıp faaliyete geçmiş olacak. İlçemize inşallah hayırlı uğurlu olur.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum