Advert
as

BİNGÖL SPOR LİSESİ DERECELER İLE BAŞLADI

BİNGÖL SPOR LİSESİ DERECELER İLE BAŞLADI

Bingöl Spor Lisesi, kuruluşunun ikinci yılında okul sporları kapsamında çıktığı çok sayıda branşta derece elde etti.


2020-21 yılında eğitim öğretime başlayan Bingöl Spor Lisesi 2021-2022 yılında il bazında yapılan okullar arası spor müsabakalarında bugüne kadar yapılan yarışmalarda çok sayıda derece elde etti.

Bingöl Spor Lisesi, 2021-22 Eğitim Öğretim Yılında Okul Sporları kapsamında branş ve dereceler şu şekilde açıklandı: Bowling; Genç Kızlar İl Birinciliği, Genç Erkekler İl İkinciliği - Masa Tenisi; Genç Erkekler İl Birinciliği – Badmintın; Genç Kızlar İl Birinciliği – Hentbol; Genç Kızlar İl Birinciliği – Voleybol; Genç Erkekler İl Birinciliği.

Okul sporlarında yapılan mücadele ile elde edilen başarıları aktaran Okul Müdürü Abdullah Abrak, başarıya giden yolda önemli olan unsurları şu ifadeler ile açıkladı: “Sporda başarıya ulaşmak için en önemli unsurlardan birisi psikolojik faktörlerdir. Motivasyon sportif başarıyı etkileyen faktörler içinde en önemlisi olarak kabul edilebilir. Sportif başarının elde edilmesi için sporcunun uzun ve yoğun antrenman koşullarına katlanarak fizyolojik olarak hazırlanmasının yanı sıra bu şartlara psikolojik olarak hazır olması da çok önemlidir. Dolayısıyla sporcunun motivasyonel yönelimi bir davranışı sürdürüp sürdüremeyeceğini belirleyen unsurdur. Spordaki devamlılığın sağlanması için sporcunun spora katılım nedenlerinin ortaya konması şarttır. Sporcunun motivasyonunu, performansını olumlu şekilde etkileyecek biçimde kullanmak bu devamlılığı arttıracaktır. Antrenörün sporcusunu iyi tanıması, ilgi ve ihtiyaçlarını bilmesi bu bağlamda önem taşımaktadır. Antrenör ya da beden eğitimi öğretmenleri sporcusu ile ilgili bilgilere dayalı olarak; sporcularının spora katılımlarını sürdürmeleri, onların yapmış oldukları spordan haz almaları, hür iradeleri ile aktiviteyi sürdürmesi gibi istenir davranışları sağlamada, bir başka ifadeyle içsel motivasyonu sürdürme ve artırmada etkin rol oynayabilir. Özellikle genç sporcuların gelişim dönemleri de göz önüne alınarak sporcunun ilgi ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği sportif ortamlar yaratılarak katılımın sürdürülmesi sağlanabilir. Sonuç olarak üzerinde önemle durulması gereken, her çocuğun farklı motivlerden etkilenerek spora katıldığı ve devam ettirdiğini göz önüne almaktır. Diğer önemli bir konu ise motivlerin yaş, cinsiyet, spor çeşidi ve tecrübe düzeyine göre farklılıklar gösterdiğidir. Motivlerin bilinmesi antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve aileler için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve aileler bu motivler sayesinde çocukların aktiviteye katılımlarını sağlayabilir ve devam ettirmelerini sağlayabilir.”

Abrak Açıklamalarının devamında: Antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler zamanlarını boşa harcamamaları gerekir. Çünkü hayat zamandan ibarettir. Başarı kazanmanın kendisidir. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Günü kurtarmayı hayal edenler, geleceği inşa edemezler. Sabır öylesine mükemmel bir iştir ki. Her şeyi onunla halletmek mümkündür. Ne kadar kötü yaparsanız yapın, vazgeçmediğiniz sürece en iyisini yapmayı mutlaka öğreneceksiniz. Özenerek suladığınız çiçek nasıl yeşerirse, kalbinizde beslediğiniz hedef de öyle yeşerir; çiçeğin gıdası su, hedefin gıdası tekrardır. Önemli olan nereden başladığınız değil, nereye varmak isteğinizdir. Antrenmanların her saniyesinden nefret ediyordum fakat kendime hep şunu diyordum: "Dayan!" Bugün çalışacaksın ve ömrünün sonuna kadar bir şampiyon olarak yaşayacaksın. Şampiyonluklar herkesin harcı değil, içlerinde tutku, hayal ve amaç olan insanlar arasından çıkar.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum