Advert
as

ÖZLÜCE’DE ALABALIK HASADI YAPILDI

ÖZLÜCE’DE ALABALIK HASADI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla başlatılan "Su Ürünleri Potansiyelinin Değerlendirilmesi" projesi kapsamında su ürünleri yetiştiriciliğine açılan Özlüce Barajı Gölünde 2020 yılında 125 ton/yıl kapasiteyle başlayan üretim 2021 yılında 325 ton/yıla ulaştı.



"Su Ürünleri Potansiyelinin Değerlendirilmesi" projesi kapsamında su ürünleri yetiştiriciliğine açılan Özlüce Barajı Gölünde 23 Aralıkta yapılan balık hasadına Yayladere Kaymakamı Mustafa Dilekli, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ile teknik personeller katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla başlatılan "Su Ürünleri Potansiyelinin Değerlendirilmesi" projesi kapsamında su ürünleri yetiştiriciliğine açılan Özlüce Barajı Gölünde 2020 yılında 125 ton/yıl kapasiteyle başlayan üretim 2021 yılında 325 ton/yıla ulaştı. 2020 yılı Kasım ayında yapılan ilk hasat aynı zamanda Bingöl'de yapılan ilk kafes balıkçılığı olarak kayda geçmişti.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Bahadır; "2018 yılında Özlüce Barajında başlatmış olduğumuz çalışmalarla, ilimizin sahip olduğu zengin su kaynakları, doğal gölleri, baraj gölleri ve akarsularının su ürünleri potansiyelinin değerlendirilebilmesi için ilk adımı atmış olduk. Özlüce Barajında yaklaşık 1 yıl süren çalışmalarımız neticesinde 2019 yılı Ocak ayında Bakanlığımız tarafından Yayladere İlçemizdeki Özlüce Baraj Gölü 2. ve 3. avlak sahası su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığına açılmıştır. 2020 yılında 5 tesisle toplam yıllık 125 ton kapasiteyle üretime başladığımız Özlüce Barajı gölünde bu yıl bu kapasiteyi 2021 yılında 325 tona çıkarmış durumdayız. Hali hazırda 6 tesisimiz mevcut, çok sayıda tesisinde başvurusu alınmış ve işlemleri devam etmektedir. 2022 yılında bu tesislerin başvuru sürecinin tamamlanması ve üretime başlamalarıyla birlikte yaklaşık 4.000 tonluk bir üretim olacaktır. Burada üretilen alabalıklara kg başına da Bakanlığımızın belirleyeceği miktar üzerinden destek verilecektir. Bunun yanında bu üretimin ülke ekonomisine de katkısı vardır. Burada üretilen alabalıklar yurtdışına ihraç edilmektedir. Bu yıl ki üretimimizden elde edilen gelir bugünkü kur üzerinden hesapladığımızda yaklaşık 10 Milyon ₺ gibi bir tutara karşılık gelmektedir. İlimizin su ürünleri potansiyelinin verimli bir şekilde değerlendirilebilmesi için ilimizin sınırları içinde kalan diğer baraj göllerinin de ekonomiye kazandırılması için İl Müdürlüğümüz ve yetki kurumlar tarafından çalışmalar devam ettirilmektedir. Biz Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızın verdiği destekleri yetiştiricilerimize ulaştırmak için azami gayret göstermekteyiz. Ben buradan çalışmaların her aşamasında özveriyle emek sarf eden mesai arkadaşlarıma, Yayladere Kaymakamı Sayın Mustafa Dilekli beye, bu yatırımın gerçekleşmesinde büyük destekleri olan Sayın Valimiz Kadir Ekinci Beye, İlimizin Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek ile yine Bingöl Milletvekilimiz Cumhurbaşkanlığı Plan Bütçe Komisyon Başkanı Dr.Cevdet Yılmaz beyefendilere, her daim desteğini esirgemeyen Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'ye, "Milli Tarım Güçlü Yarın Projesi" ile her zaman yüksek himayelerini ve destekleri ile bizleri 2023 vizyonuna ulaştıracak olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Beyefendiye teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum